Novak Đoković je pet tednov pred začetkom Roland Garrosa daleč od prave forme. Foto: Reuters
Novak Đoković je pet tednov pred začetkom Roland Garrosa daleč od prave forme. Foto: Reuters
David Goffin
David Goffin se je veselil največje zmage v karieri. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal je v sijajni formi na pesku tudi v letošnji sezoni in je glavni favorit za zmago v Monte Carlu. Foto: Reuters
Goffin v Monte Carlu izločil Đokovića

29-letni Srb, ki je v kneževini zmagal v letih 2013 in 2015, ta teden ni blestel. V drugem krogu je komaj izločil Gillesa Simoma, v osmini finala pa je Pablo Carreno Busta prav tako osvojil niz.

Goffin je odlično začel, v prvi in peti igri je odvzel servis Beograjčanu in zanesljivo osvojil uvodni niz. Đoković se je nato zbral in z brejkom v četrti igri dobil drugi niz.
V odločilnem nizu je Nole v prvi igri odvzel servis Belgijcu in povedel s 4:2. Goffin je nato zaigral na vse ali nič in nanizal tri igre zapored. V maratonski 12. igri je unovčil peto zaključno žogo za največjo zmago v karieri po dveh urah in 35 minutah igre, ki je navdušila gledalce na razprodanem osrednjem igrišču.

Goffin v prejšnjih petih dvobojih osvojil le niz
Goffin je v prejšnjih petih obračunih dobil le en niz proti Đokoviću. To se je zgodilo leta 2015 v Cincinnatiju.

"Po dveh zelo napornih obračunih sem začel slabo. Po koncu prvega niza sem ujel pravi ritem. Mislim, da sem odigral zelo dobro niz in pol. Vse se je obrnilo, ko sem izgubil servis v odločilnem nizu. Imel sem lepe možnosti za zmago, a jih nisem unovčil. David je izjemno hiter igralec, narekoval je oster ritem z osnovne črte in ni mi bilo lahko," je poudaril Đoković.
Nadal brez izgubljenega niza v polfinale
Goffin se bo v polfinalu pomeril z Rafaelom Nadalom. Španec, ki lovi deseti naslov v Monte Carlu, je po uri in 38 minutah ugnal Diega Schwartzmana s 6:4 in 6:4. Argentinec je v drugem nizu povedel s 4:2, nato pa popustil. Nadal na celotnem turnirju še ni izgubil niza.

Četrtfinale, tabela:
RAMOS VINOLAS (ŠPA/15) - ČILIĆ (HRV/5)
6:2, 6:7 (5), 6:2

POUILLE (FRA/11) - CUEVAS (URU/16)
6:0, 3:6, 7:5

NADAL (ŠPA/4) - SCHWARTZMAN (ARG)
6:4, 6:4

GOFFIN (BEL/10) - ĐOKOVIĆ (SRB/2)
6:2, 3:6, 7:5

Goffin v Monte Carlu izločil Đokovića