Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Naloga ne bo lahka, saj bo Turčija nastopila v najmočnejši postavi, a kot pravi Grega Žemlja, ima Slovenije dovolj kakovosti, da se prebije med 28 najboljših držav v Davisovem pokalu.

Sorodna novica Slovenci nad Turke z Artnakom, Dominkom in Rolo

"Fantje so prišli z različnih koncev sveta, Matic Križnik iz Avstralije, Sebastian Dominko iz ZDA, tako da so prvi dan imeli nekaj težav s časovno razliko, a so se zdaj že privadili na novo lokacijo in zavzeto trenirajo. Podlaga, na kateri se bo igralo, nam ustreza, saj je podobna tisti v Kranju, na kateri treniramo, tudi žoge so primerne, tako da za zdaj vse poteka po ustaljenem ritmu," je povedal Žemlja.

Turški kapetan Alaatin-Bora Gerceker bo lahko računal na vse svoje najboljše igralce. Altug Celikbilek je 205. igralec na lestvici ATP, Cem Ilkel 304., Ergi Kirkin 378., v ekipi pa sta še Yanki Erel (493.) in Sarp Agabigun (949.).

Čeprav so kar štirje domači igralci na računalniški lestvici višje od najboljšega Slovenca Bora Artnaka (678.), je kapetan Grega Žemlja nadvse optimističen.

"Uvrstitve na lestvici niso najboljši kazalnik naše moči. Prepričan sem, da lahko Artnak, Dominko ali Rola presenetijo kogar koli od turških reprezentantov. Ključno bo, da na igrišče stopimo z zmagovalno mentaliteto in da se nikogar ne ustrašimo," je dodal Žemlja.