Karen Hačanov je osvojil četrti turnir v karieri, prvega na turnirjih serije masters. Foto: Reuters
Karen Hačanov je osvojil četrti turnir v karieri, prvega na turnirjih serije masters. Foto: Reuters
Novak Đoković bo imel pred finalom najboljše osmerice v Londonu 565 točk prednosti pred Rafaelom Nadalom. Foto: Reuters

S tem se je končal niz 22 zaporednih zmag Srba, ki bo v ponedeljek na vrhu lestvice ATP zamenjal Rafaela Nadala. Đoković je pred tem zadnji poraz doživel 9. avgusta, ko ga je v Torontu ugnal Stefanos Cicipas. Od takrat je osvojil Cincinatti, New York in Šanghaj.

Kazalo je, da mu nihče ne more do živega niti v Parizu, a je utrujenost po napornih dvobojih z Marinom Čilićem v petek in Rogerjem Federerjem v soboto očitno terjala davek.

22-letni Hačanov je v Parizu odigral še en vrhunski dvoboj. Rusa, ki je v prejšnjih dveh dvobojih z igrišča odpihnil Alexandra Zvereva in Dominica Thiema, ni zmedel slab začetek. Đoković je povedel s 3:1 in imel 30:0 na svoj servis, ko je nepostavljeni Hačanov spreobrnil potek dvoboja. Prvemu tenisaču sveta je prvič odvzel servis v peti igri, ponovil vajo še v enajsti in dobil prvi niz po 58 minutah.

Rus je bil boljši tekmec tudi v drugem nizu. Govorica telesa Đokovića je bila povsem drugačna kot v soboto proti Federerju, Rus pa je bil neusmiljen tako z bekhend- kot forhendstrani. Srbu je odvzel servis v tretji igri in prednost brez težav ohranil do konca. V drugem nizu je bil njegov prvi servis kar 88-odstoten. Po uri in 39 minutah je osvojil četrti turnir v karieri, tretjega v tem letu (Moskva, Marseille).
Na poti do pariške zmage je Hačanov premagal štiri igralce iz prve deseterice in bo v ponedeljek na lestvici ATP napredoval na 11. mesto. "Ta zmaga mi pomeni ogromno. Ne morem biti srečnejši. Premagal sem Novaka Đokovića, številko ena svetovnega tenisa za konec sezone," je povedal Hačanov, ki je zbral 31 winnerjev.

Đoković se je ves teden boril s prehladom. "Ne počutim se dobro danes, toda vsa čast Karenu za izvrsten dvoboj. Njegova zmaga je povsem zaslužena. Prepričan sem, da bomo v prihodnosti videli veliko njegovih zmag," je povedal Đoković, potem ko se mu je izmuznila peta zmaga v Parizu.

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1000

PARIZ
(5.444.985 evrov, trda podlaga)

Finale:

HAČANOV (RUS) - ĐOKOVIĆ (SRB/2) 7:5, 6:4


Kavčič izgubil finale v Šenzenu
Blaž Kavčič je izgubil finale turnirja serije challenger v Šenzenu. Po skoraj dveh urah ga je s 6:2, 2:6 in 6:3 premagal 19-letni Srb Miomir Kecmanović. Kavčič, ki je za finale prejel 55 točk in 6.360 dolarjev, ostaja pri 17 naslovih na turnirjih challenger, z dobljenimi točkami pa se bo na novi lestvici ATP znova zavihtel med 200 najboljših igralcev na svetu.