Polona Hercog bo glavni slovenski adut v Mariboru. Foto: EPA
Polona Hercog bo glavni slovenski adut v Mariboru. Foto: EPA
Hercogova se veseli izziva na domačem igrišču
Nemke favoritinje v Mariboru
Slovenske tenisačice z Nemkami

V dvorani Lukna v Mariboru se bosta nato srečali še Polona Hercog in Julia Görges. Po sedmih letih bodo varovanke Iztoka Božiča zelo zahtevno nalogo, saj bo na drugi strani mreže stala najmočnejša reprezentanca Nemčije po časih Steffi Graf, Anke Huber in zdajšnje kapetanke Barbare Rittner, ki so leta 1992 postale zmagovalke Pokala Fed.

"Žreb je kar ugoden za nas, saj imamo dobre izkušnje, ko Polona Hercog igra drugi dvoboj. Vzdušje v ekipi je odlično, forma je tudi dobra, tako da se v soboto in nedeljo obeta zares vrhunski tenis v dvorani Lukna. Ali bo to dovolj, da bomo imeli aktiven rezultat, bomo videli v soboto, ne glede na razplet prvega dne pa dvoboja zagotovo ne bo konec pred nedeljskimi partijami," je dejal slovenski kapetan Božič.

Petkoviceva v vlogi favoritinje
Prvi sobotni dvoboj bosta igrali dobri prijateljici in vrstnici, ki jih na lestvici WTA loči nekaj več kot 120 mest. Četrtfinalistka Melbourna, ki je na prvem grand slamu sezone izločila tudi Venus Williams in Marijo Šarapovo, Andrea Petkovic, je velika favoritinja. "Proti Andrei sem že nekajkrat igrala, sicer izgubila, vendar dobro poznam njeno igro. Bo težko, vendar dala bom vse od sebe," pravi Peškiričeva, medtem ko 23-letna Petkoviceva dodaja: "Imamo mlado ekipo, ki ima veliko potenciala in talenta. Nismo ga še pokazale v celoti, vendar sem prepričana, da lahko ta ekipa v nekaj letih postane zmagovalka pokala Fed."

Polona se na pesku odlično počuti
Hercogova, ki zaseda 47. mesto na lestvici WTA, se bo v drugem dvoboju srečala s 34. igralko sveta Julio Görges. "Cilj je zmaga, to zagotovo, kako jo bomo dosegla, pa je druga stvar. Podobno razmišljajo tudi Nemke, zato sem prepričana, da bo dvoboj zanimiv. Moja forma je po prehodu na pesek precej boljša, zelo sem tudi motivirana, tako da bom dala vse za vrhunski dosežek," pravi Hercogova, ki je doma v Kamnici, le nekaj kilometrov stran od dvorane Lukna.

Zmagovalec dvoboja v Mariboru se bo potegoval za prvo svetovno skupino, bo poražena reprezentanca sredi aprila igrala za obstanek v drugi svetovni skupini z zmagovalkami področnih turnirjev.

SVETOVNA SKUPINA II, četrtfinale

Maribor (pesek):
SLOVENIJA - NEMČIJA

Sobota ob 13.00 (prenos na TVS 2):
Zec Peškirič - Petkovic
Hercog - Görges

Nedelja ob 12.00 (prenos na TVS 2):
Hercog - Petkovic
Zec Peškirič - Görges
Srebotnik/Hercog - Malek/Grönefeld


ESTONIJA - ŠPANIJA
SRBIJA - KANADA
ŠVEDSKA - UKRAJINA

SVETOVNA SKUPINA I, četrtfinale

Hobart:
AVSTRALIJA - ITALIJA

Moskva:
RUSIJA - FRANCIJA

Bratislava:
SLOVAŠKA - ČEŠKA

Antwerpen:
BELGIJA - ZDA

Hercogova se veseli izziva na domačem igrišču
Nemke favoritinje v Mariboru
Slovenske tenisačice z Nemkami