Koronska kriza je življenja vsem postavila na glavo, tako tudi profesionalnim igralkam tenisa. Namesto da bi se sezona začela na Novi Zelandiji ali v Avstraliji ob prehodu v novo leto, se bo za večino šele v Melbournu oziroma se je prejšnji teden v Abu Dabiju.

Polona Hercog nestrpno čaka začetek turnirja v Melbournu. Na 49. mestu lestvice WTA je najvišje uvrščena Slovenka. Foto: Reuters
Polona Hercog nestrpno čaka začetek turnirja v Melbournu. Na 49. mestu lestvice WTA je najvišje uvrščena Slovenka. Foto: Reuters

Tam se je na poti v Avstralijo ustavila tudi Hercegova, ki pa je turnir serije WTA 500 končala že po prvem dvoboju z Belorusinjo Arino Sabalenka.

Pozitivno in z optimizmom v novo sezono
"Čeprav sem izgubila, sem zadovoljna s svojo predstavo, saj čutim napredek v igri. Prejšnje leto, ko zaradi pandemije ni bilo toliko turnirjev, sem se veliko fizično pripravljala. Izboljšala sem začetni udarec, veliko pozornosti sem posvetila gibanju na igrišču. Čeprav se na prvem turnirju to ni odrazilo na rezultatu, vidim, da sem napredovala, zato pozitivno in z optimizmom zrem v novo sezono,"
je za spletno oddajo Teniško aktivni Teniške zveze Slovenije povedala Polona Hercog.

Telesno veliko močnejša kot lani
Trenutno 49. igralka na svetu, ki je bila najvišje v karieri septembra 2011 – 35. mesto, je, kot sama pravi, telesno odlično pripravljena. "Leto 2020 mi je odprlo nova obzorja. Ne samo na teniškem področju, tudi na splošno v življenju sem spoznala, da so stvari, na katere ne moreš vplivati, lahko pa jih preprečiš. Skozi celotno kariero sem imela ogromno težav z zdravjem in poškodbami, tako da se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje povezala dve sezoni brez premorov zaradi poškodb. Lani sem se posvetila zdravju in čutim, da sem zdaj fizično veliko močnejša," je dodala Hercogova.

V hotelski sobi s partnerjem in trenerjem Željkom Krajanom
Štirinajstdnevno obvezno karanteno preživlja v hotelski sobi s partnerjem in trenerjem Željkom Krajanom. "Treniranje v hotelski sobi je močno omejeno, zato komaj čakam, da dobim zeleno luč za izhod in se odpravim na svež zrak. Pred odprtim prvenstvom me čaka pripravljalni turnir v Melbournu. Verjamem, da lahko v zadnjih dveh tednih pred Odprtim prvenstvom Avstralije še marsikaj izboljšam v svoji igri," je na koncu dodala Hercogova.

Melbourne: Tenisači so lahko največ pet ur na dan zunaj hotelskih sob