Polona Hercog je katastrofalno končala obračun in izpadla proti 156. igralki sveta. Foto: EPA
Polona Hercog je katastrofalno končala obračun in izpadla proti 156. igralki sveta. Foto: EPA

19-letna Ljubljančanka je v prvem nizu povedla že s 4:1, a nato dvakrat izgubila servis in odločala je podaljšana igra. Trevisanova je imela že tri zaključne žoge za uvodni niz, a se je Juvanova rešila in dobila tajbrejk z 10:8.

V drugem nizu je povedla s 4:0 in zanesljivo ohranila prednost do konca. Dvoboj je trajal uro in 43 minut. Italijanka, ki je na lestvici WTA na 151. mestu, je zelo slabo servirala, kar petkrat je oddala začetni udarec.

Izzvala bo finalistko Roland Garrosa
Juvanova je imela več dela v uvodnih dveh krogih kvalifikacij. Poljakinjo Magdaleno Frech in Romunko Eleno Gabrielo Ruse je izločila po treh nizih. V prvem krogu jo čaka finalistka lanskega Roland Garrosa Marketa Vondroušova.

Hercogova popolnoma popustila v drugem nizu
Veliko razočaranje je doživela Hercogova, ki je na lestvici WTA na 45. mestu. Proti 156. igralki sveta je izpadla brez osvojenega niza.

Elisabetta Cocciaretto je v prvem nizu povedla s 4:1 in 5:2, nato pa je najboljša slovenska igralka nanizala štiri igre zapored in servirala za uvodni niz pri vodstvu s 6:5. Italijanka je z brejkom izsilila podaljšano igro in jo tudi dobila s 7:1.

Zelo nenavaden je bil drugi niz. Hercogova je povedla s 3:1 in imela na svoj servis pri 40/15 dve priložnosti za 4:1. V nadaljevanju je popolnoma popustila, napake so se kar vrstile. 19-letna Italijanka je dobila kar 20 izmed zadnjih 21 točk. Največjo zmago v karieri je dosegla po uri in 53 minutah.

Zidanškova v akciji v torek
Na Siciliji je v glavni žreb neposredno uvrščena tudi Tamara Zidanšek, ki jo v torek čaka dvojni spored. V prvem krogu med posameznicami bo igrala s kvalifikantko, med dvojicami pa bo moči združila z Nizozemko Arantxo Rus.

PALERMO, 1. krog, tabela
(163.103 evrov, pesek)

MARTIĆ (HRV/1) - VAN UYTVANCK (BEL)
FLIPKENS (BEL) - SAMSONOVA (RUS)
PAOLINI (ITA) - KASATKINA (RUS)
5:7, 6:4, 6:4
MERTENS (BEL/5) - SASNOVIČ (BLR)
KONTAVEIT (EST/4) - TIG (ROM)
SIEGEMUND (NEM) – BEGU (ROM)
6:3, 6:4
COCCIARETTO (ITA) - HERCOG (SLO)
7:6 (1), 6:3
VEKIĆ (HRV/6) – RUS (NIZ)
6:1, 6:2

ALEKSANDROVA (RUS/8) - MLADENOVIC (FRA)
5:7, 6:0, 6:1
FERRO (FRA) - PODORSKA (ARG)
ERRANI (ITA) - CIRSTEA (ROM)
7:5, 1.6, 6:4
KR. PLIŠKOVA (ČEŠ) - SAKKARI (GRČ/3)
6:4, 6:4
JASTERMSKA (UKR/7) - SORRIBES TORMO (ŠPA)
6:3, 6:4
ZIDANŠEK (SLO) - DODIN (FRA)
GIORGI (ITA) - PETERSON (ŠVE)
VONDROUŠOVA (ČEŠ/2) - JUVAN (SLO)

Hercogova se bo posvetila turnirjem na pesku, v New York ne bo potovala