Hubert Hurkacz je dosegel uspeh kariere. Foto: Reuters
Hubert Hurkacz je dosegel uspeh kariere. Foto: Reuters

14. nosilec iz Poljske je slavil z 2:6, 7:6, 3:6, 6:3 in 6:3, potem ko je v ponedeljek dež prekinil dvoboj pri vodstvu Medvedjeva z 2:1 v nizih. Dvoboj so v torek nadaljevali na osrednjem igrišču pod streho, saj tudi danes v Wimbledonu dežuje.

Hurkacz, ki je letos dobil turnir serije masters v Miamiju, se je prvič uvrstil v četrtfinale kakega turnirja za grand slam. Predtem je najdlje prišel prav v Wimbledonu, ko se je leta 2019 uvrstil v tretji krog.

Zdaj se bo 24-letnik v četrtfinalu pomeril s svojim vzornikom. "Za ta šport je Roger opravil neverjetno delo. Navdihnil je ogromno ljudi. Bo zabavno, upam, da bom tudi sam dobil nekaj podpore," je povedal Hurkacz, ki je Medvedjevu v odločilnem nizu dvakrat odvzel servis.

Hurkacz: Igrati proti Federerju bo nekaj neverjetnega
Angelique Kerber se na osrednjem igrišču počuti zelo domače. Pred tremi leti je v finalu ugnala Sereno Williams. Foto: Reuters
Angelique Kerber se na osrednjem igrišču počuti zelo domače. Pred tremi leti je v finalu ugnala Sereno Williams. Foto: Reuters

Pliškova kompletirala grand slam polfinala
Kot prva se je v polfinale Wimbledona v ženski konkurenci uvrstila osma nosilka Karolina Pliškova, ki je s 6:2, 6:2 izločila Švicarko Viktorijo Golubic. 29-letna Čehinja bo v polfinalu Wimbledona igrala prvič. To je še zadnji polfinale, ki ji je še manjkal na grand slamih. V finalu je igrala le leta 2016 na OP ZDA in izgubila.

Sabalenka prvič v polfinalu velikega turnirja
V polfinalu se bo pomerila z drugo nosilko Arino Sabalenko, ki je bila s 6:4, 6:3 boljša od Ons Jabeur iz Tunizije. 23-letna Belorusinja bo prvič igrala v polfinalu kakega turnirja za grand slam. "Zdi se, da mi gre vse po načrtih. Na travi je včasih vse skupaj zelo drugače in težko je predvideti, kako se bo obnašala žogica," je dejala Sabalenka, ki bo skušala izboljšati dosežka rojakinje Viktorije Azarenke, ta je prišla do polfinala v letih 2011 in 2012.

Ashleigh Barty je pred dvema letoma osvojila Roland Garros. Zdaj je prvič zablestela tudi na Church Roadu. Foto: Reuters
Ashleigh Barty je pred dvema letoma osvojila Roland Garros. Zdaj je prvič zablestela tudi na Church Roadu. Foto: Reuters

Kerber četrtič v polfinalu Wimbledona
Kot tretja si je uvrstitev med najboljšo četverico zagotovila Nemka Angelique Kerber. V četrtfinalu je zmagovalka iz leta 2018 premagala Čehinjo Karolino Muchovo s 6:2, 6:3. Za Kerber, 25. nosilko, je to četrti polfinale na tem turnirju.

Barty premočna za Tomljanović
V avstralskem obračunu je prva nosilka Ashleigh Barty s 6:3, 6:1 odpravila Ajlo Tomljanović. Dvoboj je trajal uro in šest minut. Barty bo igrala v tretjem polfinalu na turnirju za grand slam, prvem wimbledonskem. S to zmago si je zagotovila številko ena na lestvici WTA tudi po tem turnirju.

Četrtfinale (Ž), tabela:
BARTY (AVS/1) – TOMLJANOVIĆ (AVS)
6:1, 6:3

KERBER (NEM/25) – MUCHOVA (ČEŠ/19)
6:2, 6:3

KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/8) – GOLUBIC (ŠVI)
6:2, 6:2

SABALENKA (BLR/2) – JABEUR (TUN/21)
6:4, 6:3


Četrtfinale, tabela, sreda:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – FUCSOVICS (MAD)
osrednje igrišče, ob 14.30

SHAPOVALOV (KAN/10) – HAČANOV (RUS/25)
igrišče št. 1, ob 14.00

BERRETTINI (ITA/7) – AUGER A. (KAN/16)
igrišče št. 1, 2. dvoboj

FEDERER (ŠVI/6) – HURKACZ (POL/14)
osrednje igrišče, 2. dvoboj