Jelena Ostapenko je pripravila veliko presenečenje in se prvič prebila v polfinale enega od štirih največjih teniških turnirjev sezone. Foto: Reuters
Jelena Ostapenko je pripravila veliko presenečenje in se prvič prebila v polfinale enega od štirih največjih teniških turnirjev sezone. Foto: Reuters
Timea Bacsinszky
Timea Bacsinszky je ponovila uspeh iz leta 2015 in se prebila v polfinale Odprtega prvenstva Francije. Foto: Reuters
Roland Garros
Popoldne so bili nad Roland Garrosom večinoma črni oblaki, zaradi dežja pa prirediteljem ni uspelo izpeljati predvidenega programa. V sredo bomo tako videli vse štiri četrtfinalne obračune v moškem žrebu. Foto: EPA
Bacsinszkyjeva v dveh nizih izločila Mladenovicevo

orkovo dogajanje krojilo vetrovno in deževno vreme.

Švicarka Timea Bacsinszky je Francozinjo Kristino Mladenovic, ljubljenko domačega občinstva, ugnala s 6:4 in 6:4. Dvoboj je bil po drugi igri drugega niza (1:1) prekinjen za tri ure zaradi dežja. Po premoru je z odvzemom servisa Timea Bacsinszky povedla s 4:3. V zadnji igri bi se ji kmalu zalomilo, saj je imela nasprotnica že žogo za brejk (in izenačenje na 5:5), a je bila v ključnih trenutkih premalo zbrana.

Mladenoviceva je naredila 34 neizsiljenih napak, tekmica 27.

Jelena Ostapenko, ki je na 47. mestu lestvice WTA, je Caroline Wozniacki premagala s 4:6, 6:2 in 6:2. 19-letna Latvijka, ki je dobila 16 od zadnjih 21 iger, se je prvič v karieri prebila v polfinale turnirja za grand slam. Servirala je 38 "winnerjev".

Njena tekmica v četrtek bo Timea Bacsinszky, obe pa bosta na dan polfinala praznovali rojstni dan. Švicarka osemindvajsetega.

Zadnja najstnica, ki se je na Roland Garrosu prebila v polfinale, je bila leta 2008 Ana Ivanović.

V Parizu bi morala v torek v četrtfinalu igrati tudi Novak Đoković (tekmec je Avstrijec Dominic Thiem) in Rafael Nadal (čaka ga dvoboj s Pablom Carrenom). Dvoboja sta zaradi slabega vremena prestavljena na sredo ob 11. uri.

Andreja Klepač je izpadla v četrtfinalu mešanih dvojic. Zaigrala je skupaj z Britancem Dominicom Inglotom, češko-francoski par Andrea Hlavackova-Edouard Roger-Vasselin pa je bil boljši s 7:6 (3) in 6:3.

Četrtfinale, tabela (M):
MURRAY (VB/1) - NIŠIKORI (JAP/8)
sreda
WAWRINKA (ŠVI/3) - ČILIĆ (HRV/7)
sreda
NADAL (ŠPA/4) - CARRENO BUSTA (ŠPA/20)
igrišče Philippe Chatrier, sreda ob 11.00
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - THIEM (AVT/6)
igrišče Suzanne Lenglen, sreda ob 11.00


Četrtfinale, tabela (Ž):
OSTAPENKO (LAT) - WOZNIACKI (DAN/11)
4:6, 6:2, 6:2

BACSINSZKY ŠVI/30 - MLADENOVIC (FRA/13)
6:4, 6:4

HALEP (ROM/3) - SVITOLINA (UKR/5)
sreda
KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/2) - GARCIA (FRA/28)
sreda

Bacsinszkyjeva v dveh nizih izločila Mladenovicevo