Kaja Juvan se je veselila odmevne zmage. Foto: EPA
Kaja Juvan se je veselila odmevne zmage. Foto: EPA

Mladinska olimpijska prvakinja je za zmago potrebovala le dobro uro. V prvem nizu je odločila osma igra, ko je Juvanova tekmici odvzela servis. Že v drugi igri je imela tri priložnosti za odvzem, v četrti dve, v osmi pa ji je pri vodstvu z 0/40 na servis tekmice le uspelo.

V drugem nizu je Juvanova povedla s 3:0 in 5:1, nato morala oddati servis, a je v deveti igri Kerberjevi še tretjič odvzela servis in se prebila v drugi krog. V sredo se bo pomerila s Francozinjo Claro Burel.

32-letna Nemka ima v vitrini že pokale iz Melbourna 2016, New Yorka 2016 in Wimbledona 2018. Pesek je njena najslabša podlaga. Tokrat je naredila 30 neizsiljenih napak in je daleč od forme izpred štirih let, ko je bila tudi prva igralka sveta. Servirala je pet dvojnih napak. Juvanova je osvojila kar 22 točk več (67:45).

Juvanova ugnala nekdanjo prvo igralko sveta Kerberjevo
StatistikaKerber Juvan
Prvi servis (%)6563
Asi03
Dvojne napake50
Neizsiljene napake3019
Winnerji1527
Osvojene točke4567
Priložnosti za brejk2/25/12
Točke na mreži4/127/12
Tamara Zidanšek je prikazala zelo raznovrstno igro. S skrajšanimi žogicami je spravljala v obup zmagovalko Roland Garrosa leta 2016. Foto: EPA
Tamara Zidanšek je prikazala zelo raznovrstno igro. S skrajšanimi žogicami je spravljala v obup zmagovalko Roland Garrosa leta 2016. Foto: EPA

Muguruza po treh urah izločila Zidanškovo
Tamara Zidanšek je prikazala odlično igro. Bila je blizu velikemu presenečenju, a Garbine Muguruza je v odločilnih trenutkih zaigrala bolje in napredovala s 7:5, 4:6 in 8:6.

Obračun na stadionu Simonne Mathieu je trajal tri ure in eno minuto. Muguruza je daleč od forme, ki jo je krasila pred štirimi leti, ko je v finalu ugnala Sereno Williams in se veselila prve izmed dveh zmag na turnirjih za grand slam. Leta 2017 je bila nato najboljša še v Wimbledonu. Španka je naredila kar 64 neizsiljenih napak. Zidanškova jo je spravljala v obup z odlično skrajšanimi žogicami.

V prvem nizu dobra predstava Slovenke
Zidanškova je odlično odprla dvoboj (3:0) in izkoristila slabši začetni udarec nasprotnice ter številne neizsiljene napake (v celotnem nizu 26; Zidanškova 15). V drugi igri (trajala je več kot 15 minut) je Slovenki uspel brejk, potem ko je izkoristila sedmo žogo za odvzem servisa. Garbine Muguruza je nato dvignila ritem igre in dobila pet iger zapored. Zidanškova se ni predala, z brejkom je izenačila na 5:5. V odločilnih trenutkih je bila znova bolj zbrana zmagovalka Pariza 2016, v 12. igri si je na svoj servis priigrala tri priložnosti za zmago v nizu s 7:5 in izkoristila tretjo. Prvi niz je trajal 59 minut.

Zidanškova navduševala s skrajšanimi žogicami, a vseeno izpadla

Preobrat v drugem nizu
V drugem nizu je Zidanškova izgubila začetni udarec v tretji igri, ko ni osvojila niti točke. Uspelo ji je izenačiti na 2:2. Ko je Španki uspel brejk v sedmi igri, je bila Zidanškova že v velikih težavah. V zaključku drugega niza je prikazala najboljšo predstavo, nanizala je tri zaporedne igre in izenačila na 1:1 v nizih. Muguruza ni našla odgovora na odlično skrajšane žoge.

Zidanškova zapravila vodstvo s 3:0 v odločilnem nizu
Zalet je 22-letna igralka iz Slovenskih Konjic prenesla tudi v odločilni niz, ko je povedla s 3:0. Muguruza je bila že zelo nervozna, a je vseeno uspela izenačiti na 3:3. Pri vodstvu s 4:3 je imela Zidanškova priložnost za odvzem servisa, a ji ni uspelo. Španka je po sedmi igri prosila za pomoč fizioterapevtke, saj je imela žulje na desni roki. Roland Garros je edini grand slam, ki nima podaljšane igre v odločilnem nizu. Pri izidu 6:6 se je obračun nadaljeval, potrebni sta dve igri razlike. V 13. igri je Muguruza zaigrala malce agresivneje in uspelo ji je priti do ključnega brejka, ki ga je potrdila v 14. igri.

StatistikaZidanšekMuguruza
Prvi servis (%)7663
Asi05
Dvojne napake58
Neizsiljene napake4564
Winnerji4442
Osvojene točke129134
Priložnosti za brejk6/227/19
Točke na mreži11/1515/42
Garbine Muguruza je naredila ogromno neizsiljenih napak. V odločilnem nizu se ji je le uspelo zbrati. Foto: EPA
Garbine Muguruza je naredila ogromno neizsiljenih napak. V odločilnem nizu se ji je le uspelo zbrati. Foto: EPA

Gladka zmaga Hercogove
Polona Hercog je upravičila vlogo velike favoritinje proti francoski povabljenki Diane Parry. Najboljša slovenska tenisačica je bila na igrišču številka 9 boljša s 6:4 in 6:2. Parryjeva je trenutno 305. igralka na lestvici WTA.

29-letna Mariborčanka in 18-letnica iz Nice sta se prvič pomerili med seboj, izkušenejša tenisačica pa se je od začetka nekoliko lovila proti tekmici, ki je ni poznala. Francoska najstnica je v prvem nizu hitro prišla do odvzema servisa in vodstva z 2:0, Hercogova pa je nato zaigrala bolje in si prvi niz zagotovila po odločilnem brejku v deveti igri.

V drugem nizu sta bili tekmici izenačeni do izida 2:2, v peti in sedmi igri pa je 47. igralka sveta odvzela začetna udarca Francozinji in dvoboj zanesljivo pripeljala do konca.

V drugem krogu bo Hercogova, ki je v Parizu najdlje prišla do tretjega kroga v letih 2010 in 2019, igrala s Kanadčanko Leylah Annie Fernandez.

Bedene napredoval po štirih nizih
Aljaž Bedene je s 6:2, 6:7, 6:4 in 6:4 ugnal Francoza Arthurja Rinderknecha, ki je na turnir prišel z vabilom organizatorja. 25-letni Rinderknech ni imel nobenih izkušenj s posamičnimi nastopi na turnirjih za grand slam. Lani je nastopil v Rolandu Garrosu in izpadel v prvem krogu med moškimi dvojicami, trenutno pa je na 162. mestu na lestvici ATP.

31-letni Ljubljančan je v prvem nizu dobil 17 od 23 točk na začetni udarec, tekmecu pa je dvakrat vzel servis in prišel do vodstva z 1:0 v nizih po 47 minutah. V drugem nizu sta oba zadržala začetne udarce, Bedene pa je v podaljšani igri zaostajal že z 0:4 in 3:6, a se vrnil in imel pri vodstvu s 7:6 priložnost, da osvoji drugi niz. Francoz je nato osvojil tri točke zapored in izenačil na 1:1.

V tretjem in četrtem nizu sta bila tekmeca ves čas izenačena, Francozu pa niti podpora maloštevilnih, a glasnih navijačev na igrišču številka 5 ni pomagala do preobrata. V tretjem nizu je Bedenetu odločilni brejk uspel v deveti, v četrtem pa v sedmi igri.

V 2. krogu ga čaka Srb Milojević
Ljubljančan se je tretjič v karieri uvrstil v drugi krog peščenega turnirja za grand slam, kjer ga čaka Srb Nikola Milojević, ki je presenetljivo premagal rojaka in 26. nosilca Filipa Krajinovića s 6:4, 3:6, 6:3, 6:1.

Rafael Nadal ima veliko raje junijske temperature v Parizu. Foto: EPA
Rafael Nadal ima veliko raje junijske temperature v Parizu. Foto: EPA

Nadalu jesenske razmere ne ustrezajo
Rafael Nadal je uspešno začel lov na 13. naslov na pariškem pesku. Belorusa Jegorja Gerasimova je izločil s 6:4, 6:4 in 6:2 in začel naskok na 20. lovoriko na turnirjih velike četverice, s čimer bi se na vrhu lestvice izenačil z Rogerjem Federerjem.

Branilec naslova je obračun s 27-letnim Belorusom v pogojih, ki mu ne ustrezajo, začel previdno, a je imel ves čas pobudo. Do prvega odvzema servisa je prišel v peti igri prvega niza, ki ga je dobil po 39 minutah.

V drugem nizu je začetni udarec tekmecu vzel v tretji igri, v tretjem nizu pa je takoj zaostal z 0:2. Po rahlem zvinu gležnja Belorusa je 34-letni Španec pritisnil na plin, osvojil vse preostale igre v nizu ter vpisal še svojo 94. zmago na igriščih Roland Garrosa, na katerih je doživel le dva poraza.

"Res je, da to ni običajno leto. Tudi razmere so popolnoma drugačne kot po navadi, saj smo vendarle v drugem letnem času. Toda tukaj smo in potrudili se bomo po najboljših močeh. Vesel sem, da sem v drugem krogu," je dejal Nadal.

Dominic Thiem je lani in predlani v finalu izgubil proti Nadalu. Foto: Reuters
Dominic Thiem je lani in predlani v finalu izgubil proti Nadalu. Foto: Reuters

Giustino in Moutet odigrala drugi najdaljši dvoboj v zgodovini
Italijan Lorenzo Giustino in Francoz Corentin Moutet sta obračun začela v nedeljo, končala pa danes na igrišču številka 14. Giustino je bil po šestih urah in petih minutah boljši z 0:6, 7:6 (7), 7:6 (3), 2:6 in 18:16. To je bil drugi najdaljši dvoboj v zgodovini Roland Garrosa. Dlje sta leta 2004 v prvem krogu igrala le domačina Fabrice Santoro in Arnaud Clement. Na igrišču sta bila še 29 minut več.

Thiem za uvod izgubil le 10 iger
Zmagovalec New Yorka Dominic Thiem je brez težav preskočil prvo oviro. S 6:4, 6:3 in 6:3 je v dobrih dveh urah odpravil Marina Čilića.

Marton Fucsovics je unovčil 51 neizsiljenih napak Medvedjeva. Foto: Reuters
Marton Fucsovics je unovčil 51 neizsiljenih napak Medvedjeva. Foto: Reuters

Avstrijec je do odločilnega odvzema servisa v prvem nizu prišel v deveti igri, nato ubranil tri priložnosti za brejk in potrdil zmago v prvem nizu. Dvakratni finalist Roland Garrosa se nato ni več oziral nazaj. V drugem nizu je še dvakrat strl začetni udarec zmagovalca OP-ja ZDA iz leta 2014, v tretjem pa je po boljšem odporu Hrvata osvojil šest od zadnjih sedmih iger in zanesljivo napredoval v drugi krog. V sredo ga čaka Američan Jack Sock, ki je ugnal rojaka Reillyja Opelko s 6:4, 6:4 in 6:3.

Fucsovics poslal raztresenega Medvedjeva domov
V večernem obračunu na stadionu Suzanne Lenglen je Marton Fucsovics presenetljivo ugnal Danila Medvedjeva s 6:4, 7:6, 2:6 in 6:1. Rus, ki je lani igral v finalu odprtega prvenstva ZDA, je letos v New Yorku prišel do polfinala. Na pariškem pesku še nima zmage in tudi tokrat je deloval popolnoma raztreseno.

Danil Medvedjev je še četrtič zapored izpadel v 1. krogu. Foto: Reuters
Danil Medvedjev je še četrtič zapored izpadel v 1. krogu. Foto: Reuters

V podaljšani igri drugega niza je pri zaostanku s 3:6 razbil lopar in prejel drugi opomin sodnika, kar pomeni odvzem točke. Fucsovics, ki je na lestvici ATP na 63. mestu, je torej dobil drugi niz. V tretjem nizu je zaigral precej bolje, a je nato v četrtem nizu izgubil servis v drugi in šesti igri. Obračun je trajal tri ure in 17 minut.

Auger-Aliassime in Fognini izpadla
Med nosilci sta se v prvem krogu poslovila tudi Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki ga je s 3:0 v nizih ugnal Japonec Jošihito Nišioka, in Italijan Fabio Fognini, ki je moral po štirih nizih premoč priznati Mihailu Kukuškinu. Kazahstanec je četrti niz dobil kar s 6:0.

Vremenska napoved za Pariz je zelo slaba. Dež je s prekinitvami napovedan za vsak dan do naslednjega torka.

Slovenski nastopi, 1. krog (M):
BEDENE (SLO) ‒ RINDERKNECH (FRA)
6:2, 6:7 (7), 6:4, 6:4

1. krog (Ž):
MUGURUZA (ŠPA/11) ‒ ZIDANŠEK (SLO)
7:5, 4:6, 8:6
JUVAN (SLO) ‒ KERBER (NEM/18)
6:3, 6:3
HERCOG (SLO) ‒ PARRY (FRA)
6:4, 6:2


PARIZ, 1. krog (M), tabela
(18.209.040 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) ‒ M. YMER (ŠVE)
DELLIEN (BOL) ‒ BERANKIS (LIT)
GALAN (KOL) ‒ NORRIE (VB)
4:6, 6:3, 5:7, 6:1, 6:1
SANDGREN (ZDA) - HURKACZ (POL/29)
7:5, 2:6, 4:6, 7:6 (1), 11:9
GARIN (ČIL/20) ‒ KOHLSCHREIBER (NEM)
HUMBERT (FRA) ‒ POLMANS (AVS)
VESELY (ČEŠ) ‒ BROADY (VB)
6:2, 5:7, 6:3, 6:2
HAČANOV (RUS/16) ‒ MAJCHRZAK (POL)
7:6 (3), 6:3, 6:3

BAUTISTA AGUT (ŠPA/10) ‒ GASQUET (FRA)
UČIJAMA (JAP) ‒ BALAZS (MAD)
PELLA (ARG) ‒ CARUSO (ITA)
7:6 (6), 6:7 (4), 7:5, 6:4
CARRENO BUSTA (ŠPA/17) ‒ MILLMAN (AVS)
6:3, 6:2, 7:5
STRUFF (NEM/30) ‒ TIAFOE (ZDA)
3:6, 7:6 (5), 6:3, 6:7 (2), 6:3
ALTMAIER (NEM) - F. LOPEZ (ŠPA)
7:6 (1), 6:4, 6:4
HARRIS (JAR) ‒ POPYRIN (AVS)
BERRETTINI (ITA/7) ‒ POSPISIL (KAN)

FUCSOVICS (MAD) - MEDVEDJEV (RUS/4)
6:4, 7:6 (3), 2:6, 6:1
RAMOS VINOLAS (ŠPA) - MANNARINO (FRA)
6:4, 6:3, 6:0
HALYS (FRA) ‒ GIRON (ZDA)
BASILAŠVILI (GRU/31) ‒ MONTEIRO (BRA)
LAJOVIĆ (SRB/22) ‒ MAGER (ITA)
ĐERE (SRB) ‒ ANDERSON (JAR)
MAYOT (FRA) ‒ DAVIDOVICH FOKINA (ŠPA)
RUBLJOV (RUS/13) ‒ QUERREY (ZDA)

SHAPOVALOV (KAN/9) ‒ SIMON (FRA)
JOHNSON (ZDA) ‒ CARBALLES BAENA (ŠPA)
MARTIN (SLK) ‒ J. SOUSA (POR)
DIMITROV (BLG/18) ‒ BARRERE (FRA)
MILOJEVIĆ (SRB) ‒ KRAJINOVIĆ (SRB/26)
6:4, 3:6, 6:3, 6:1
BEDENE (SLO) ‒ RINDERKNECH (FRA)
6:2, 6:7 (7), 6:4, 6:4
CUEVAS (URU) ‒ LAAKSONEN (ŠVI)
CICIPAS (GRČ/5) ‒ MUNAR (ŠPA)

BUBLIK (KAZ) ‒ MONFILS (FRA/8)
6:4, 7:5, 3:6, 6:3
SONEGO (ITA) ‒ GOMEZ (EKV)
6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (4), 6:3
ALBOT (MOL) ‒ THOMPSON (AVS)
6:2, 6:4, 6:1
FRITZ (ZDA/27) ‒ MACHAČ (ČEŠ)
7:5, 7:6 (2), 1:6, 2:6, 6:3
GOMBOŠ (SLK) ‒ ĆORIĆ (HRV/24)
6:4, 3:6, 6:3, 6:4
RODIONOV (AVT) ‒ CHARDY (FRA)
3:6, 4:6, 7:6 (6), 6:4, 10:8
GIUSTINO (ITA) ‒ MOUTET (FRA)
0:6, 7:6 (7), 7:6 (3), 2:6, 18:16
SCHWARTZMAN (ARG/12) ‒ KECMANOVIĆ (SRB)
6:0, 6:1, 6:3

WAWRINKA (ŠVI/16) ‒ MURRAY (VB)
6:1, 6:3, 6:2
KÖPFER (NEM) ‒ HOANG (FRA)
6:2, 3:6, 6:1, 6:1
GASTON (FRA) ‒ JANVIER (FRA)
7:6 (5), 6:4, 6:3
NIŠIOKA (JAP) ‒ AUGER ALIASSIME (KAN/19)
7:5, 6:3, 6:3
RUUD (NOR/28) ‒ SUGITA (JAP)
6:1, 6:3, 6:1
PAUL (ZDA) ‒ DUCKWORTH (AVS)
6:2, 6:3, 6:2
SOCK (ZDA) ‒ OPELKA (ZDA)
6:4, 6:4, 6:3
THIEM (AVT/3) ‒ ČILIĆ (HRV)
6:4, 6:3, 6:3

A. ZVEREV (NEM/6) ‒ NOVAK (AVT)
7:5, 6:2, 6:4
HERBERT (FRA) ‒ MMOH (ZDA)
6:3, 6:2, 6:3
LONDERO (ARG) ‒ DELBONIS (ARG)
6:4, 7:6 (1), 2:6, 1:6, 14:12
CECCHINATO (ITA) ‒ DE MINAUR (AVS/25)
7:6 (9), 6:4, 6:0
PAIRE (FRA/23) ‒ KWON (KOR)
7:5, 6:4, 6:4
CORIA (ARG) ‒ JUNG (TJV)
7:5, 7:6 (6), 7:6 (3)
BONZI (FRA) ‒ RUUSUVUORI (FIN)
6:2, 6:4, 4:6, 6:4
SINNER (ITA) ‒ GOFFIN (BEL/11)
7:5, 6:0, 6:3

KUKUŠKIN (KAZ) ‒ FOGNINI (ITA/14)
7:5, 3:6, 7:6 (1), 6:0
MARTINEZ (ŠPA) ‒ VUKIĆ (AVS)
7:5, 6:4, 6:0
KORDA (ZDA) ‒ SEPPI (ITA)
6:2, 4:6, 6:3, 6:3
ISNER (ZDA/21) ‒ BENCHETRIT (FRA)
6:4, 6:1, 6:3
NIŠIKORI (JAP) ‒ EVANS (VB/32)
1:6, 6:1, 7:6 (3), 1:6, 6:4
TRAVAGLIA (ITA) ‒ ANDUJAR (ŠPA)
6:3, 6:4, 6:4
McDONALD (ZDA) ‒ DIEZ (KAN)
4:6, 6:3, 6:3, 6:4
NADAL (ŠPA/2) ‒ GERASIMOV (BLR)
6:4, 6:4, 6:2


1. krog (Ž), tabela
(18.209.040 evrov, pesek)

HALEP (ROM/1) ‒ SORRIBES TORMO (ŠPA)
6:4, 6:0
BEGU (ROM) ‒ TEICHMANN (ŠVI)
6:4, 4:6, 6:3
PERA (ZDA) ‒ BELLIS (ZDA)
7:6 (3), 6:1
ANISIMOVA (ZDA/25) ‒ KORPATSCH (NEM)
6:2, 6:0
GAVRILOVA (AVS) ‒ JASTERMSKA (UKR/24)
6:4, 6:3
BOUCHARD (KAN) ‒ KALINSKA (RUS)
6:4, 6:4
HSIEH (TJV) ‒ HAAS (AVT)
6:3, 7:6 (1)
SWIATEK (POL) ‒ VONDROUŠOVA (ČEŠ/15)
6:1, 6:2

GAUFF (ZDA) ‒ KONTA (VB/9)
6:3, 6:3
TREVISAN (ITA) ‒ GIORGI (ITA)
7:5, 3:0, b. b.
RAHIMOVA (RUS) ‒ ROGERS (ZDA)
6:2, 6:3
SAKKARI (GRČ/20) ‒ TOMLJANOVIĆ (AVS)
6:0, 7:5
PAVLJUČENKOVA (RUS) ‒ KUZNJECOVA (RUS/28)
6:1, 2:6, 6:1
SINIAKOVA (ČEŠ) ‒ DAVIS (ZDA)
7:6 (5), 6:2
ERRANI (ITA) ‒ PUIG (PRT)
6:2, 6:1
BERTENS (NIZ/5) ‒ ZAVACKA (UKR)
2:6, 6:2, 6:0

SVITOLINA (UKR/3) ‒ GRAČEVA (RUS)
7:6 (2), 6:4
ZARAZUA (MEH) ‒ JACQUEMOT (FRA)
6:1, 6:2
SHARMA (AVS) ‒ BLINKOVA (RUS)
6:3, 2:6, 7:5
ALEKSANDROVA (RUS/27) ‒ INGLIS (AVS)
6:3, 6:3
GARCIA (FRA) ‒ KONTAVEIT (EST/17)
6:4, 3:6, 6:4
SASNOVIČ (BLR) ‒ FRIEDSAM (NEM)
6:2, 2:6, 6:3
KANEPI (EST) ‒ BOUŽKOVA (ČEŠ)
4:6, 6:4, 6:2
MERTENS (BEL/16) ‒ GASPARJAN (RUS)
6:2, 6:3

AZARENKA (BLR/10) ‒ KOVINIĆ (ČG)
6:1, 6:2
SCHMIEDLOVA (ČEŠ) ‒ V. WILLIAMS (ZDA)
6:4, 6:4
PODOROSKA (ARG) ‒ MINNEN (BEL)
6:2, 6:1
PUTINCEVA (KAZ/23) ‒ FLIPKENS (BEL)
6:1, 6:2
STRYCOVA (ČEŠ/32) ‒ LEPCHENKO (ZDA)
7:5, 6:2
KREJČIKOVA (ČEŠ) ‒ STOJANOVIĆ (SRB)
6:3, 7:5
PIRONKOVA (BLG) ‒ PETKOVIĆ (NEM)
6:3, 6:3
S. WILLIAMS (ZDA/6) ‒ AHN (ZDA)
7:6 (2), 6:0

SABALENKA (BLR/8) ‒ PEGULA (ZDA)
KASATKINA (RUS) ‒ TAN (FRA)
HIBINO (JAP) ‒ KOSTJUK (UKR)
JABEUR (TUN/30) ‒ DIJAS (KAZ)
BRADY (ZDA/21) ‒ TAUSON (DAN)
COLLINS (ZDA) ‒ NICULESCU (ROM)
KR. PLIŠKOVA (ČEŠ) ‒ KUZMOVA (SLK)
6:1, 6:2
MUGURUZA (ŠPA/11) ‒ ZIDANŠEK (SLO)
7:5, 4:6, 8:6

RIBAKINA (KAZ/14) ‒ CIRSTEA (ROM)
FERRO (FRA) ‒ WATSON (VB)
TIG (ROM) ‒ VÖGELE (ŠVI)
7:5, 7:5
McHALE (ZDA) ‒ MUCHOVA (ČEŠ/22)
6:2, 6:4
VEKIĆ (HRV/26) ‒ BARA (ROM)
VAN UYTVANCK (BEL) ‒ PETERSON (ŠVE)
BABOS (MAD) ‒ BOGDAN (ROM)
KENIN (ZDA/4) ‒ SAMSONOVA (RUS)

KVITOVA (ČEŠ/7) ‒ DODIN (FRA)
6:3, 7:5
PAOLINI (ITA) ‒ BOLSOVA (ŠPA)
6:4, 6:3
HERCOG (SLO) ‒ PARRY (FRA)
6:4, 6:2
FERNANDEZ (KAN) ‒ LINETTE (POL/31)
1:6, 6:2, 6:3
JUVAN (SLO) ‒ KERBER (NEM/18)
6:3, 6:3
BUREL (FRA) - RUS (NIZ)
6:7 (7), 7:6 (2), 6:3
CORNET (FRA) ‒ PAQUET (FRA)
6:3, 6:2
DŽANG (KIT) ‒ KEYS (ZDA/12)
6:3, 7:6 (2)

MARTIĆ (HRV/13) ‒ DOI (FRA)
PARMENTIER (FRA) ‒ KUDERMETOVA (RUS)
SIEGEMUND (NEM) ‒ MLADENOVIC (FRA)
RISKE (ZDA/19) ‒ GÖRGES (NEM)
STEPHENS (ZDA/29) ‒ DJAČENKO (RUS)
KOZLOVA (UKR) ‒ BADOSA (ŠPA)
OSTAPENKO (LAT) ‒ BRENGLE (ZDA)
PLIŠKOVA (ČEŠ/2) ‒ SHERIF (EGI)