Kaja Juvan bo morala izpustiti tudi Miami in verjetno še kakšen turnir. Foto: AP
Kaja Juvan bo morala izpustiti tudi Miami in verjetno še kakšen turnir. Foto: AP

Mlada Ljubljančanka je novico o pozitivnem testu sporočila po družbenih omrežjih. Kot je zapisala na svojem profilu na Facebooku, ima blage simptome okužbe, sicer pa se počuti dobro. "Na žalost pozitiven test pomeni, da sem morala predati dvoboj in se ne bom mogla udeležiti turnirja v Miamiju ter turnirjev, ki sledijo v obdobju naslednjega meseca," je zapisala Juvanova.

"Žalostna sem, ker ne bom mogla igrati, sem pa zadovoljna s svojimi predstavami v preteklih mesecih," je še dodala Juvanova.

20-letnica se je v glavni del turnirja v Monterreyu prebila prek kvalifikacij. Kot prva nosilka kvalifikacijskega turnirja je dobila oba obračuna, v prvem krogu glavnega dela pa ji je žreb dodelil prav tako kvalifikantko, Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano, ki jo je Slovenka odpravila v dveh nizih s 6:4, 6:4.

Na turnirju v Mehiki je drugi krog napredovala tudi Tamara Zidanšek po zmagi proti domačinki Renati Zarazua. Zidanškovo, 93. igralko sveta, za preboj v četrtfinale danes čaka 21 mest višje postavljena Američanka Ann Li.