Blaž Kavčič je zelo blizu uvrstitve v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer
Blaž Kavčič je zelo blizu uvrstitve v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer
Ricardo Rodriguez Pace
Ricardo Rodriguez Pace je v drugem nizu popolnoma popustil. Foto: Aleš Fevžer
Greg Rusedski v Portorožu kot trener

Prvi niz je trajal 43 minut, Kavčiču je odločilni brejk uspel v sedmi igri. V drugem nizu je Venezuelec v prvi in tretji igri oddal začetni udarec, Kavčič je zelo blizu preboja med osem najboljših. Nadaljevanje bo v petek ob 10.00.
Petkov četrtfinale v prenosu na TV SLO 2
Na večernem dvoboju bi se morala pomeriti Tom Kovečar Dešman in Nikola Mektić, a je tudi ta dvoboj prestavljen na petek dopoldne. Zanimivo, da je v zadnjem krogu kvalifikacij v ponedeljek Kočevar Dešman ugnal Hrvata, ki se je nato kot srečni poraženec uvrstil v glavni žreb.
Zmagovalca teh dveh obračunov osmine finala se bosta na osrednjem igrišču Športnorekreativnega centra Marina v Portorožu srečala v petek ob 17.15 v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2.

Žemlja: Z aktivnim počitkom rešiti položaj

Lanski zmagovalec turnirja v Portorožu Grega Žemlja je v zadnjem letu spoznal, kako krut je lahko profesionalni šport. Zdravstvene težave so ga na vrhuncu kariere umaknile iz teniške karavane in vprašanje je, ali se bo Žirovničan sploh še kdaj vrnil med najboljše.

Žemlja je bil točno pred enim letom najvišje uvrščen v karieri. Po uspehu v Portorožu je na lestvici ATP zasedal 43. mesto, kar je še vedno rekord med slovenskimi igralci. Prav v tem času so se začele pojavljati prve resnejše zdravstvene težave. Zdravniki so mu diagnosticirali neko obliko mononukleoze, ki je med športniki dokaj pogosta bolezen. Utrujenost, nezmožnost koncentracije, slaba telesna odpornost in dolga regeneracija so najhujši sovražniki profesionalnih športnikov.

Na lestvici ATP padel na 585. mesto
V enem letu je slovenski rekorder po nastopih v državnem dresu padel tako nizko, kot je bil le še na začetku poklicne kariere pred desetimi leti. Na zadnji lestvici ATP je zdrsnil na 585. mesto.

Žemlja je danes obiskal Portorož in se udeležil dobrodelnega turnirja v pokru, ki so ga pripravili prireditelji teniškega turnirja. Kot pravi, je teniški lopar za zdaj postavil v kot.

"V zadnjem letu sem obiskal cel kup zdravnikov in strokovnjakov, vendar mi nihče ne more točno povedati, kaj naj počnem, da bo to stanje minilo. Zato že nekaj časa sploh ne treniram in zdaj sem se odločil, da si bom vzel odmor in skušal z aktivnim počitkom rešiti položaj," pravi Žemlja.

PORTOROŽ (M), osmina finala, tabela
(42.500 evrov, trda podlaga)

KAVČIČ (SLO/1) - RODRIGUEZ PACE (VEN)
6:4, -:-
KOČEVAR DEŠMAN (SLO) - MEKTIĆ (HRV)

DONSKOJ (RUS/3) - VEGER (HRV)
6:1, 6:3
FABBIANO (ITA/5) - VANNI (ITA)
7:6, 3:6, 6:3
DESEIN (BEL) - BOZOLJAC (SRB/8)
6:3, 6:4
EDMUND (VB) - GERASIMOV (BLR)
7:5, 6:4
COX (VB) - GUEZ (FRA/6)
6:2, 6:0
MULLER (LUKS/2) - KRAVČUK (RUS)
7:6, 6:1

Greg Rusedski v Portorožu kot trener