Če bo Polona Hercog dobila oba dvoboja, potem bo Slovenija že zelo blizu uspehu. Foto: EPA
Če bo Polona Hercog dobila oba dvoboja, potem bo Slovenija že zelo blizu uspehu. Foto: EPA
Iztok Božič
Kapetan Iztok Božič napoveduje: "Pričakujem izenačen dvoboj, v katerem bodo odločale malenkosti. Dekleta so ves teden odlično trenirala in upam, da bodo dobre igre in udarce prenesla tudi na tekmo. To je za slovenski ženski tenis izjemno pomemben dvoboj, saj se nihče ne želi znova prebijati v svetovno skupino prek zahtevnih evroafriških kvalifikacij." Foto: MMC RTV SLO

Dvoboj bo na teniških igriščih Bonifike potekal od 12.00 naprej. V drugem dvoboju prvega dne se bosta pomerili najboljša slovenska igralka Polona Hercog in šele četrtopostavljena gostujoča igralka Eugenie Bouchard. V nedeljo sta na sporedu še dva dvoboja posameznic ter igra dvojic, kjer bosta Slovenijo zastopali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Slednji je kapetan Iztok Božič presenetljivo dal prednost pred Hercogovo. Božič lahko odločitev spremeni še uro pred dvobojem.

Jeseničanka že ima taktiko
Žreb je bil po godu naše druge igralke, 24-letne Maše Zec Peškirič (157.) z Jesenic, ki že ima pripravljeno taktiko za obračun s skoraj sto mest višjeuvrščeno prvo kanadsko igralko, tri leta mlajšo Rebecco Marino, ki je leto 2010 končala na 101. mestu. "Vem, da zelo dobro servira, jaz pa odlično vračam udarce. Žogo bom skušala čim dlje zadržati v igri, saj ji pesek tudi zaradi njene telesne višine ne ustreza. Zagotovo bo želela čim prej zaključiti točke, jaz pa jo bom skušala čim bolj 'razvleči' po igrišču, saj v gibanju ni najboljša," pravi Zec Peškiričeva.

"V Kopru odlično treniramo že ves teden. Forma se dviguje, prav tako samozavest, tako da sem zelo optimistična," pa pravi 20-letna Mariborčanka, ki se bo prvi dan srečala s 17-letno Bouchardovo, 372. igralko na svetovni računalniški lestvici WTA.

POKAL FED
ZA UVRSTITEV V SVETOVNO SKUPINO II

Koper (pesek):

SLOVENIJA - KANADA

Sobota ob 12.00:
Zec Peškirič - Marino
Hercog - Bouchard

Nedelja ob 11.00:
Hercog - Marino

Zec Peškirič - Bouchard

Srebotnik/Klepač - Dubois/Fichman

SVETOVNA SKUPINA, polfinale

Moskva (trda podlaga):
RUSIJA - ITALIJA

Charleroi (trda podlaga):
BELGIJA - ČEŠKA


Za uvrstitev v svetovno skupino:
NEMČIJA - ZDA
ŠPANIJA - FRANCIJA
SLOVAŠKA - SRBIJA
AVSTRALIJA - UKRAJINA