Nick Kyrgios dviguje prah, kjer koli se pojavi. Foto: Reuters
Nick Kyrgios dviguje prah, kjer koli se pojavi. Foto: Reuters

Kyrgios, ki je pred tem letos dobil le dva dvoboja, je premagal Wawrinko s 7:5, 6:7 in 6:4 v dveh urah in 33 minutah. Večer prej proti Nadalu je za zmago potreboval več kot tri ure. Odločitev je tokrat padla v peti igri tretjega niza, ko je Kyrgios tretjič v dvoboju odvzel servis Wawrinki in prednosti ni več izpustil iz rok.

"Res sem izjemno utrujen. Pokazal sem trdoživost in v težkih razmerah premagal takega igralca, kot je Stan. Vedel sem, da bom igral tudi proti gledalcem, a sem serviral dobro in prišel do druge velike zmage v dveh dneh," je povedal 72. igralec z lestvice ATP.

Tudi tokrat ni šlo brez besednega spopada z gledalci in glavnim sodnikom. Že na začetku je Kyrgios zahteval zdravniško pomoč, potem ko si je pri padcu poškodoval roko in mu je tekla kri. Gledalci so mu začeli žvižgati, 23-letnik pa je na sedežu bentil: "Kaj je narobe s temi prekletimi ljudmi? Ali so resni ali kaj? To je noro. Moja roka je popolnoma krvava, kaj za vraga naj naredim?" Kletvice z začetno črko F so pri navedku izključene. Ko se je v drugem nizu po eni izmed dobljenih točk zadrl "Gremo!", je spet požel salve žvižgov navijačev, ki so ga vzeli na piko že na sinočnjem dvoboju proti Nadalu.

Avstralca je opozoril tudi sodnik, kar je pri Kyrgiosu sprožilo nov izbruh: "Ne reci mi tega, nikoli več. To je sranje. Že Rafa me je včeraj upočasnjeval pri servisu, on prav tako ščuva gledalce." Kyrgios je v odločilnem nizu dobil opozorilo sodnika po novem sporu z občinstvom, a je jezo preusmeril v igro, kar se mu je na koncu le obrestovalo.

Na koncu je glede gledalcev povedal: "To imam rad. V bistvu igram bolje, ko je občinstvo proti meni. To me podžiga. Spet je bilo vzdušje izvrstno. Sinoči proti Nadalu je bilo najboljše vzdušje, in jaz sem bil del njega. Danes ni veliko manjkalo."

V polfinalu ga čaka ameriški servis bombarder John Isner.

Četrtfinale, tabela:
KYRGIOS (AVS) - WAWRINKA (ŠVI)
7:5, 6:7 (3), 6:4
ISNER (ZDA/3) - MILLMAN (AVS/8)
7:6 (2), 6:7 (4), 7:6 (4)
NORRIE (VB) - McDONALD (ZDA)
6:3, 6:2
A. ZVEREV (NEM/2) - DE MINAUR (AVS/5)
6:4, 6:4