Tadeja Majerič bo za uvrstitev v 1. krog dobila vsaj tisoč ameriških dolarjev in dragocene točke za svetovno lestvico. Foto: RTV SLO
Tadeja Majerič bo za uvrstitev v 1. krog dobila vsaj tisoč ameriških dolarjev in dragocene točke za svetovno lestvico. Foto: RTV SLO
Polona Hercog
Polona Hercog se je v drugem nizu dobro upirala favorizirani Avstrijki. Foto: RTV SLO

16-letna Mariborčanka je v 3. krogu kvalifikacij presenetljivo premagala drugo nosilko Lucie Hradecki iz Češke z 1:6, s 6:2 in 6:2. V 1. krogu glavnega turnirja jo čaka Andreja Klepač.

Tudi velika razlika na WTA lestvici ne pomeni veliko
"To je moj največji uspeh v članski konkurenci, ki ga nisem pričakovala. Želela sem le dobro igrati, kar mi je uspelo. V zadnjem času bolj sproščeno igram. Vidim pa, da sem šele na začetku kariere in da me čaka še veliko dela. Moja največja moč je igra na zadnji črti in boj tudi v na videz izgubljenem položaju. Manjka pa mi še kondicije, moči, uspešnejših servisov," je dejala Majeričeva po zmagi nad igralko, ki je skoraj 600 mest višje na lestvici WTA (Hradecka je na 162. mestu, Majeričeva pa je 752.).

Denar ji zaenkrat ne pomeni veliko
V prvem nizu ni dobila niti ene igre na svoj servis, potem pa je delala precej manj napak z osnovne črte, nekaj točk je učinkovito končala na mreži. Čehinja je v preostalih dveh nizih osvojila le še štiri igre. "Denarna nagrada mi trenutno ne pomeni veliko. Vesela sem, ker dobro igram. Upam, da bom tudi nadaljevala na tak način," je pojasnila Majeričeva.

Herzgova brez možnosti proti Paszkovi
Polona Hercog v 3. krogu kvalifikacij ni bil kos Tamari Paszek. Avstrijka, ki se je na OP ZDA prebila v finale mladinskega turnirja, je slavila s 6:1 in 6:3. 15-letna Hercogova, ki je v 2. krogu presenetila Luksemburžanko Claudine Schaul, je bila vseskozi v podrejeni vlogi. Paszkova je prevladovala s sijajnimi backhand udarci.

"Vesela sem, da sem se prebila tako daleč, kljub zame izjemnemu uspehu pa sem upala, da bom dosegla še kaj več. Žal je Avstrijka dobila prvi igri in hitro povedla ter zato prišla v ritem, ki mi ga ni uspelo presekati. Pred dvobojem in na začetku sem imela tremo, zato nisem bila dovolj sproščena. Igrala sem na četrtem močnejšem turnirju, toda predtem le na nižji seriji ITF. V Portorožu sem prvič dobila priložnost za igro z močnimi nasprotnicami iz članske konkurence. Dobila sem pomembne točke za lestvico," je dejala Hercogova.

PORTOROŽ, 1. krog, tabela:
SREBOTNIK (SLO/1) - SUCHA (SLK) torek
ANI (EST) - PIN (FRA) 6:4, 7:6
PIRONKOVA (BLG) - ANČIĆ (HRV) 6:1, 6:1
CAMERIN (ITA/6) - LISJAK (HRV)
MÜLLER (NEM/4) - KNAPP (ITA)
BARROS (NEM) - AZARENKA (BLR)
BOHMOVA (ČEŠ) - GAGLIARDI (ŠVI)
GARBIN (ITA/8) - ZAKOPALOVA (ČEŠ)

OPRANDI (ITA/5) - SCHRUFF (NEM)
KLEPAČ (SLO) - MAJERIČ (SLO) torek
KOSINSKA (POL) - PASZEK (AVT)
BENEŠOVA (ČEŠ) - BAMMER (AVT/3) 6:4, 3:6, 6:3
LOIT (FRA/7) - ZEC PEŠKIRIČ (SLO) torek
ONDRAŠKOVA (ČEŠ) - BIČKOVA (RUS)
ČAHNAŠVILI (GRU) - HRADECKA (ČEŠ)
GAJDOSOVA (SLK/3) - BIRNEROVA (ČEŠ)

Kvalifikacije, 3. krog:
MAJERIČ (SLO)
- HRADECKA (ČEŠ) 1:6, 6:2, 6:2
PASZEK (AVT) - HERCOG (SLO) 6:1, 6:3

Dvojice, 1. krog, tabela:
CAMERIN/GAGLIARDI (ITA/ŠVI/1)
-
KLEPAČ/ BOHMOVA (SLO/ ČEŠ) 6:4, 6:4
KRIŽAN/AMTEVŽIČ (SLO) -
HLAVACKOVA/KURHAJCOVA (ČEŠ/SLK)
HRADECKA/VORACOVA (ČEŠ/4) -
JANS/ROSOLSKA (POL) 5:7, 6:0, 6:3
BACHMANN/SCHRUFF (NEM) -
ANI/ERRANI (EST/ITA)

BIČKOVA/NAVRATILOVA (RUS/ČEŠ) -
KOSINSKA/PIN (POL/FRA)
GAJDOSOVA/STEWART (ČEŠ/AVS/3) -
BARROIS/WÖHR (NEM) -
DRAKE/MÜLLER (KAN/NEM) -
OPRANDI/UHLIROVA (ITA/ČEŠ)
BIRNEROVA/LOIT (ČEŠ/FRA/2) -
GARBIN/KNAPP (ITA)