Diego Maradona bo v zagrebški Areni skupaj s svojim dekletom spodbujal argentinske tenisače. Foto: EPA
Diego Maradona bo v zagrebški Areni skupaj s svojim dekletom spodbujal argentinske tenisače. Foto: EPA

i, je že ob prihodu na zagrebško letališče dvignil veliko prahu.

54-letnik je na Hrvaško prišel v spremstvu 31 let mlajšega dekleta, že na letališču pa ga je pričakala kopica hrvaških in argentinskih novinarjev. Ker mu ni bil všeč odnos varnostnikov, se je odločil, da za hrvaške medije ne bo dajal izjav, piše 24.sata.

"Dobro sem potoval. Tako ne bom govoril, to je nered," je na letališču argentinskim novinarjem dejal Maradona, ki ga je zmotilo tudi to, da ob njegovem prihodu ni bilo novinarske konference. "Prišli so pred Rocio in mene ter me obravnavali kot idiota. Nisem si zaslužil takšnega odnosa. Če bi se dobro organizirali, bi odgovarjal na vprašanja, tako pa ne bom," je še dejal eden najboljših nogometašev vseh časov.

Maradona se je v nasprotju s prvotnimi načrti namestil v zagrebškem hotelu DoubleTree Hilton, kjer bivajo tudi argentinski teniški igralci. Zato so v hotelu poostrili varnostne ukrepe. Argentinski zvezdnik redno spremlja teniške igralce in navija zanje. Na Hrvaškem je bil nazadnje pred dvema letoma, ko je spoznaval lepote Dubrovnika, spoznal pa se je tudi z interventno policijo, ki je prišla posredovat ob njegovem pretepu na ulici.

Argentinci so do zdaj izgubili vse štiri finalne nastope v Davisovem pokalu, Hrvati pa so leta 2005 osvojili tekmovanje v edinem finalu do zdaj.