Novak Đoković je letos osvojil le tri turnirje. Najboljši je bil v Rimu, Wimbledonu in Tel Avivu. Foto: Reuters
Novak Đoković je letos osvojil le tri turnirje. Najboljši je bil v Rimu, Wimbledonu in Tel Avivu. Foto: Reuters

35-letni Srb je v nedeljo osvojil turnir v Tel Avivu, tudi v Kazahstanu pa je dokazal, da je sijajno pripravljen ob koncu sezone.

Đoković je hitro povedel s 3:0, a je nato v peti igri prvič ta teden izgubil začetni udarec. V preostalih štirih igrah na svoj servis v prvem nizu ni oddal niti točke. V deseti igri je Hačanov še drugič izgubil začetni udarec in s tem tudi uvodni niz.

V drugem nizu je odločil brejk v četrti igri. Hačanov ni imel nobene priložnosti za odvzem servisa. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 65:45.

"Nisem ujel pravega ritma z osnovne črte. V prvih dveh dvobojih mi je šlo bolje, v ključnih trenutkih je servis deloval zelo dobro. Zavedam se, da bom moral v polfinalu igrati še precej bolje," je povedal 21-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Medvedjev je potreboval le 64 minut za zanesljivo zmago nad Bautisto Agutom. "Zelo sem vesel, da se bom pomeril z Novakom. Letos sva igrala le na enem turnirju skupaj. To je bil Roland Garros. Šele drugič v sezoni igrava na istem turnirju in takoj se bova srečala," je povedal Medvedjev, ki je lani na OP-ju ZDA v New Yorku ugnal Đokovića s 6:4, 6:4 in 6:4 in s tem Srbu preprečil koledarski grand slam. Medvedjev je dobil štiri od desetih medsebojnih obračunov z Đokovićem.

Đoković zanesljivo v polfinale v Astani

ASTANA
(1.900.000 dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
RUBLJOV (RUS/5) - MANNARINO (FRA)
6:1, 6:2
CICIPAS (GRČ/3) - HURKACZ (POL/7)
7:6, 6:3

ĐOKOVIĆ (SRB/4) - HAČANOV (RUS)
6:4, 6:3
MEDVEDJEV (RUS/2) - BAUTISTA AGUT (ŠPA)
6:1, 6:1