Daniil Medvedjev se je z nizom izjemnih rezultatov v zadnjih treh mesecih utrdil na četrtem mestu lestvice ATP. Foto: Reuters
Daniil Medvedjev se je z nizom izjemnih rezultatov v zadnjih treh mesecih utrdil na četrtem mestu lestvice ATP. Foto: Reuters

Medvedjev je v prvem polfinalu s 7:6 (5), 7:5 ugnala Stefanosa Cicipasa in se šestič zapored (devetič letos) uvrstil v finale. Mož z največ zmagami v tej sezoni je pred tem od konca julija igral v finalih Washingtona, Montreala, Cincinnatija, New Yorka in St. Peterburga. Zmagal je v Cincinnatiju in St. Peterburgu.

V prvem nizu sta oba tenisača držala svoj začetni udarec. Bližje brejku je bil Grk, ki je v deveti igri zapravil vodstvo 0:40. Podobno je bilo v podaljšani igri, ki jo je odločil le en odvzem servisa. V drugem nizu je Medvedjevu hitro uspelo nasprotniku odvzeti začetni udarec, vendar je Cicipas izenačil na 5:5, ko je Rus serviral za zmago. Že v naslednji igri je Grk spet izgubil servis, tokrat pa vrnitev ni bilo.

V drugem polfinalu je Alexander Zverev s 6:3, 6:4 odpravil Italijana Matea Berrettinija. Peti nosilec je izgubil samo sedem točk na svoj servis in se ni soočil niti z eno priložnostjo za brejk.

Nemec, ki je imel v letošnji sezoni precej težav, bo zaigral v prvem finalu turnirja serije masters v tej sezoni, sicer pa v šestem v karieri. S to zmago je naredil tudi velik korak k uvrstitvi na zaključni turnir najboljše osmerice v Londonu, kjer je 22-letnik lani zmagal.

Medvedjev in Zverev sta se do zdaj pomerila štirikrat, vselej pa je bil uspešnejši Nemec, nazadnje lani na turnirju v Torontu.

ŠANGHAJ
(7.473.620 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
MEDVEDJEV (RUS/3) - CICIPAS (GRČ/6)
7:6 (5), 7:5
ZVEREV (NEM/5) - BERRETTINI (ITA/11)
6:3, 6:4