Novak Đoković je lani brez poraza Srbijo popeljal do prvega naslova v novo ustanovljenem tekmovanju. Foto: EPA
Novak Đoković je lani brez poraza Srbijo popeljal do prvega naslova v novo ustanovljenem tekmovanju. Foto: EPA

Številko ena svetovnega tenisa tako že v uvodu v sezono čakata dvoboja z Alexandrom Zverevom in Denisom Shapovalovom. Ob Đokoviću bo Srbijo zastopal še Dušan Lajović. Nemčiji bo pomagal Jan Lennard Struff, Kanadi pa Milos Raonic.

V skupini B bo španski zvezdnik Rafael Nadal ob Robertu Bautisti Agutu vodil svojo reprezentanco proti Grčiji (Stefanos Cicipas, Mihail Pervolarakis) in Avstraliji (Alex de Minaur, John Millman), ki je prejela posebno povabilo za nastop na turnirju reprezentanc, nekakšnem svetovnem prvenstvu ekip.

V Melbounu prvi primer koronavirusa

Španska igralka Paula Badosa je na družbenih omrežjih sporočila, da je bila v Melbournu pozitivna na novi koronavirus. To je prvi potrjen primer okužbe igralke z virusom SARS CoV-2 na prizorišču prvega grand slama v sezoni.

Zmagovalec odprtega prvenstva ZDA Dominic Thiem bo z Avstrijo v skupini C igral proti Italiji in Franciji, v skupini D pa so Rusija (Danil Medvedjev, Andrej Rubljov), Argentina in Japonska.

Lani je Đoković uspešno uporabil turnir kot ogrevanje za OP Avstralije in najprej Srbijo v finalu popeljal do zmage nad Španijo, nato pa na peti celini osvojil še svoj osmi grand slam, skupno pa 17. v karieri.

Iz vsake skupine v polfinale napreduje zmagovalec skupine. Sledita polfinala in finale. Finalisti bodo v petih dneh odigrali po štiri dvoboje v posamični konkurenci in med dvojicami.

Murray ne bo nastopil v Melbournu
Andy Murray ne bo nastopil na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. 33-letni Škot je pred tednoma dni sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus, zavoljo tega se danes ni mogel vkrcati na letalo in odpotovati na prvi letošnji turnir za grand slam, ki se bo začel 8. februarja.

Avstralska teniška zveza je pred časom sporočila, da lahko v Melbourne pripotujejo le igralci in igralke z negativnim izvidom na novi koronavirus ter tisti, ki so preboleli bolezen in ne predstavljajo več tveganja za širjenje okužbe, prav vsi pa morajo v obvezno 14-dnevno karanteno.

Murray, ki je trenutno v samoizolaciji, je v Melbournu kar petkrat nastopil v velikem finalu, vselej pa je ostal praznih rok. Uspešnejši je bil v Wimbledonu, kjer je slavil v letih 2013 in 2016, na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku pa leta 2012.