Andy Murray je z veliko težavami premagal Miloša Raonica in se prvič prebil v finale zaključnega turnirja najboljše osmerice. Foto: Reuters
Andy Murray je z veliko težavami premagal Miloša Raonica in se prvič prebil v finale zaključnega turnirja najboljše osmerice. Foto: Reuters
Miloš Raonic
Miloš Raonic bi kmalu prekinil niz zmag Andyja Murrayja, toda zaključne žoge ni izkoristil. Foto: Reuters
Novak Đoković bi se z nedeljsko zmago nad Murrayjem znova zavihtel na vrh svetovne lestvice. Foto: Reuters
Murray se je namučil na poti do finala

Prvi si je v soboto finale zagotovil Murray. Kar tri ure in 38 minut (rekord v zgodovini zaključnih turnirjev) je potreboval za zmago nad Milošem Raonicem (5:7, 7:6, 7:6), pri čemer so posamezne igre trajale tudi po devet minut. Murray je naredil 36 nevsiljenih napak, tekmec 54. V ključnih trenutkih je bil Murray, ki v prvem nizu ni igral tako, kot zna, bolj zbran. V podaljšani igri je z neubranljivim forehendom povedel s 5:3. Raonic je izenačil na pet, rešil štiri zaključne žoge in si tudi sam priboril priložnost za zmago. A Murray se je rešil in po napaki Raonica (žoga je šla v avt) dvoboj le pripeljal do konca.

Murray neprepričljiv pri prvem servisu
Prvi niz, ki je trajal 57 minut, je Raonic dobil s 7:5. Izkoristil je tretjo žogo za niz. Murray ni imel niti ene priložnosti za brejk, medtem ko je Raonicu edini odvzem servisa uspel v enajsti igri, ki se je končala z dvojno napako Murrayja. Le 54 odstotkov točk je Murray osvojil, potem ko je zadel prvi servis.

V podaljšani igri Murray povedel s 4:1
V drugem nizu, v katerem je bil po en odvzem servisa na obeh straneh, je Murray igral bolj agresivno, izboljšal prvi servis, in niz dobil s 7:6. V podaljšani igri je povedel s 4:1, tekmec je izenačil na 5:5, a je Škot dobil naslednji točki.

V tretjem nizu kar štirje odvzemi servisa zapored
Zadnji niz je Raonić začel izjemno in osvojil prvih šest točk, a si s tem ni veliko pomagal. Prvi odvzem servisa je namreč uspel Murrayju, ki je v 9. igri zadnjega niza osvojil vse štiri točke in povedel s 5:4. Toda kdor je Kanadčana odpisal, se je uštel, saj se je rešil in z brejkom izenačil na 5:5. Toda sledil je nov odvzem servisa in nov "ribrejk" Raonica, nato pa odločitev v podaljšani igri. Preden se je začela podaljšana igra, je bilo v točkah izenačeno 127:127.

Škotski igralec je v drugi polovici sezone izjemen in je slavil že 23. zaporedno zmago na ATP-turnirjih. Raonic je nazadnje premagal Murrayja marca leta 2014, od takrat pa izgubil (vključno z današnjim) osem medsebojnih obračunov

Đoković razbil Nišikorija
V drugem polfinalu je Novak Đoković s 6:1 in 6:1 odpihnil Japonca Kei Nišikorija, tako da bo imel v nedeljo priložnost, da se z zmago nad Murrayjem znova zavihti na vrh lestvice.

ZAKLJUČNI TURNIR SERIJE ATP
LONDON, O2 Arena, polfinale
MURRAY (VB/1) - RAONIC (KAN/4)
5:7, 7:6 (5), 7:6 (9)

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - NIŠIKORI (JAP/5)
6:1, 6:1


Finale bo v nedeljo ob 19.00.

Murray se je namučil na poti do finala