Roger Federer je moral čestitati Andyju Murrayju. Foto: Reuters
Roger Federer je moral čestitati Andyju Murrayju. Foto: Reuters
Ana Ivanović
Ana Ivanović je osvojila turnir v Linzu. Foto: EPA
Srebotnikova izgubila v finalu dvojic

23-letni Škot je slavil po uri in 25 minutah igre. Švicarju je štirikrat odvzel servis in se veselil druge letošnje zmage na turnirjih serije Masters. Federer je naredil kar 30 neizsiljenih napak, izkoristil pa ni niti šestih priložnosti za brejk. "Za mano je odličen teden. Igral sem zelo dobro, to sem moral ponoviti tudi, da sem ugnal Rogerja," je povedal Murray. Na turnirju ni izgubil niti niza.

To je bil njun tretji medsebojni finalni dvoboj v tej sezoni. Federer je dobil finale na OP-ju Avstralije, Murray pa v Torontu. "Andy mi danes ni dal veliko priložnosti za dobre udarce," je priznal poraženec, ki bi se ob morebitni zmagi izenačil z Rafaelom Nadalom in njegovimi 18 zmagami na turnirjih serije Masters.
Murray je sicer petič v karieri premagal Federerja, ob tem ima še osem porazov.

Ivanovićeva prvič po dveh letih
Srbska teniška igralka Ana Ivanović je dobila turnir serije WTA v Linzu, potem ko je v finalu s 6:1 in 6:2 brez težav odpravila Švicarko Patty Schnyder. Na turnir je po odpovedi Serene Williams prišla s povabilom in se tako razveselila svojega prvega osvojenega turnirja v dveh letih. Svojo nasprotnico, ki je letos v finalu v Linzu igrala tretjič (ta podvig ji je uspel še v letih 2005 in 2007), je premagala v pičlih 47 minutah.

Kata klonila v finalu dvojic
Nekdaj prva dama slovenskega tenisa Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta v finalu teniškega turnirja WTA v Linzu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev v konkurenci dvojic morali priznati premoč češki navezi Renata Voračova in Barbora Zahlavova Strycova, ki sta slavili s 7:5, 7:6 (6).

Srebotnikovi se je v finalu nasmihala 24. turnirska zmaga v karieri med dvojicami in tretja letos. Vendar pa sta bili Čehinji močnejši nasprotnici. Finale je trajal eno uro in 55 minut. Srebotnikova in Peschkejeva sta bili na turnirju prvi nosilki pri dvojicah, njuni tekmici pa drugi nosilki.
Šanghaj, 3.240.000 am. dolarjev, trda podlaga, finale:

MURRAY (VB/4) - FEDERER (ŠVI/3)
6:3, 6:2
Osaka, 220.000 am. dolarjev, trda podlaga, finale:

TANASUGARN (TJS) - DATE KRUMM (JAP/6)
7:5, 6:7, 6:1

Kimiko Date Krumm je 28. septembra dopolnila 40 let. Če bi v finalu zmagala, bi postala najstarejša zmagovalka na turnirjih serije WTA. Rekord si še naprej lasti Američanka Billie Jean King, ki je leta 1983 v starosti 39 let in 7 mesecev dobila turnir v Birminghamu.
Linz, 220.000 am. dolarjev, trda podlaga, finale:
IVANOVIĆ (SRB/7) - SCHNYDER (ŠVI)
6:1, 6:2

Dvojice, finale:
VORAČOVA/ZAHLAVOVA STRYCOVA (ČEŠ/2) -
SREBOTNIK/ PESCHKE (SLO/ ČEŠ/1)
7:5, 7:6

Srebotnikova izgubila v finalu dvojic