Rafael Nadal je na pesku osvojil jubilejni 40. turnir, s čimer zaostaja le še za Argentincem Guillermom Villasom. Foto: EPA
Rafael Nadal je na pesku osvojil jubilejni 40. turnir, s čimer zaostaja le še za Argentincem Guillermom Villasom. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je od začetka lanske sezone igrala 29 dvobojev na peščenih igriščih, izgubila je le enkrat. Foto: EPA

26-letni Nadal, sicer peti nosilec, je Wawrinko porazil po dobri uri igre. Španec je v prvem nizu po dveh brejkih povedel s 4:0 in niz mirno odločil v svojo korist. Majorčanu je odločilni brejk uspel že v prvi igri drugega niza, prednost pa je nato ubranil za zmago s 6:4. Končno razmerje točk je bilo 59:39.

Tretjič v Madridu, skupaj 55.
Nadal, ki se je februarja vrnil po sedemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, se je v Madridu veselil tretje turnirske zmage, skupaj pa že 55. v karieri. Letos je igral v sedmih finalih in petkrat zmagal (Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Barcelona, Madrid).

"Igranje v Madridu je zame vedno zelo razburljivo. Bolje se ne bi moglo razplesti in glede na to, kje sem bil še pred nekaj meseci, je ta zmaga še posebej dragocena," je po obračunu dejal Nadal, ki je Wawrinko premagal še devetič zapored.

Serena ubranila prvo mesto
V ženskem finalu je Američanka Serena Williams brez težav premagala Rusinjo Marijo Šarapovo s 6:1 in 6:4 in s tem zadržala prvo mesto na lestvici WTA. Rusinja bi ob morebitni zmagi namreč skočila na vrh jakostne lestvice. A izkazalo se je, da ji Američanka še vedno ostaja trn v peti. Pomerili sta se namreč 15., Šarapova pa ostaja le pri dveh zmagah (obe iz leta 2004).

Šarapova je imela najboljše trenutke na začetku drugega niza, v katerem je povedla z 2:0, a nato je do konca dvoboja osvojila le še dve igri.

Za Sereno Williams je to jubilejna 50. turnirska zmaga, sedma na peščeni podlagi. Na večni lestvici je na desetem mestu, na vrhu je Martina Navratilova (167 turnirskih zmag). Na drugi strani je bil to za Šarapovo 50. finale na seriji WTA in ostaja pri 29 lovorikah.

Madrid (M), finale:
NADAL (ŠPA/5)
- WAWRINKA (ŠVI/15)
6:2, 6:4
Madrid (Ž), finale:
S. WILLIAMS
(ZDA/1) - ŠARAPOVA (RUS/2)
6:1, 6:4