Rafael Nadal je Novaka Đokovića na pesku premagal enajstič na trinajstih medsebojnih obračunih. Foto: EPA
Rafael Nadal je Novaka Đokovića na pesku premagal enajstič na trinajstih medsebojnih obračunih. Foto: EPA
Novak Đoković je kljub porazu dokazal, da je pred Parizom dvignil formo na peščeni podlagi. Foto: EPA
Nadal še šestič slavil v večnem mestu

Po dveh urah in 20 minutah je bilo 7:5, 6:3. Đoković je bil bolj agresiven, a je ob trdovratni obrambi nepopustljivega "Rafe" delal tudi veliko napak. To potrjuje statistika. "Nole" je imel več winnerjev (22:15), vendar kar 20 nevsiljenih napak več (41:21). Srb je izkoristil le 1 od 7 brejk priložnosti, Španec 4 od 7.

Po rekordu spet na drugem mestu ATP-ja
To je šesta lovorika Nadala v večnem mestu in rekordna 21. na turnirjih serije masters. S tem je na lestvici ATP preskočil Rogerja Federerja in se po tednu premora spet zavihtel na drugo mesto.

Rafa v Pariz kot prvi favorit
Španec, ki je na epskem dvoboju v Melbournu na začetku leta izgubil sedmi zaporedni medsebojni obračun, je "Noleta" aprila ugnal tudi na pesku Monte Carla. Zdaj vodi 18:14. S tem je tudi potrdil, da bo v Parizu prvi kandidat za še sedmi naslov na drugem grand slam turnirju sezone, ki se bo začel v nedeljo.

Sodnik razjezil Đokovića
Uvodni niz je trajal uro in 16 minut. Prvi odvzem servisa je uspel Nadalu, ki je povedel s 3:2, a mu je z isto mero že v naslednji igri odgovoril Đoković. Srb je v nadaljevanju bolj grozil z novim brejkom. Pri izidu 5:5 in 30:30 si je praktično že prigral žogo za niz, a je sodnik klical avt, čeprav je bila žogica v igrišču. Jezni Đoković je igro izgubil in nato klonil še na svoj servis. Razmerje v winnerjih je bilo 10:7 za Đokovića, ki pa je naredil veliko več nevsiljenih napak (24:12).

Neprebojni Nadal
Tudi drugi niz je nudil podobno sliko. "Rafi" je uspel brejk že v uvodni igri. V naslednji je imel Đoković kar štiri priložnosti za izenačenje, a je vse zapravil. Neprebojni Španec je z izjemno obrambo spravljal Noleta čedalje bolj ob živce. Prvi igralec sveta je v odločilnih trenutkih delal vedno več napak. Nadalu je uspelo držati brejk prednosti vse do zaključka niza, ko je v zadnji igri izkoristil že prvo odločilno žogico na servis nasprotnika.

RIM
(2.950.475 evrov, pesek)

Finale:
NADAL (ŠPA/2)
- ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:5, 6:3

Nadal še šestič slavil v večnem mestu