Nadal je novico sporočil na Mallorci. Foto: Reuters
Nadal je novico sporočil na Mallorci. Foto: Reuters

36-letni Španec je v tej sezoni igral zelo malo, zaradi težav s kolkom je moral odpovedati nastope na vseh pomembnejših peščenih turnirjih. Zelo si je želel zaigrati v Parizu, a je bila poškodba prehuda, kar pomeni, da po 19 letih ne bo igral v francoski prestolnici.

Sorodna novica Nadal odpovedal nastop v Rimu, vprašljiv tudi Roland Garros

Prihodnji mesec bo dopolnil 37 let, ob tem pa je povedal: "Nisem sam sprejel te odločitve, ampak jo je moje telo. Nemogoče je, da bi igral na Rolandu Garrosu. Moj okvirni načrt je, da bo naslednje leto moje zadnje na teniški turneji."

Nadal je delal vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi vendarle zaigral: "Zadnje štiri mesece sem res delal vse, a nikakor nisem mogel najti rešitve za težave, ki so se pojavile v Melbournu. Ta hip nisem na ravni, da bi lahko tekmoval na Rolandu Garrosu. Nočem biti le igralec, ki bi se tam samo pojavil." V svoji karieri ima 22 grand slamov, tako kot Novak Đoković.

Drugi letošnji turnir za grand slam se bo začel 28. maja, končal pa se bo 11. junija.

Rafael Nadal za zdaj ne ve, kaj podrobno ga čaka: "Morda bom počival en mesec, morda tri, morda pa štiri. Ne morem napovedati prihodnosti. Naredil bom vse, kar bo prav za moje telo in srečo. Rad bi užival v preostanku sezone in se poslovil od vseh turnirjev, na katerih sem tako užival v celotni karieri."

Nadal bo moral zaradi poškodbe izpustiti Roland Garros