Rafael Nadal je v življenjski formi. Bo čez tri tedne dvignil tudi prestižni wimbledonski pokal? Foto: Reuters
Rafael Nadal je v življenjski formi. Bo čez tri tedne dvignil tudi prestižni wimbledonski pokal? Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer je na travnati podlagi še vedno razred zase. Foto: Reuters
Nikolaj Davidenko, Tommy Robredo
Davidenko je v finalu v Varšavi ugnal branilca naslova Robreda. Foto: EPA

Zadnji Španec z zmago na travi je bil Andres Gimeno v Eastbournu. V prvem nizu je štirikratni pariški zmagovalec zaostajal že z 0:3, a se je pobral in podaljšano igro dobil z 8:6. V drugem nizu mu je odločilni brejk uspel v zadnji igri. To je njegov prvi naslov na travi in odlična napoved za Wimbledon, kjer ga je v zadnjih dveh letih v finalu ugnal Roger Federer.

Djoković navdušen nad dosežkom Nadala
"Ta teden je bil zame čudovit. Zmaga v tem finalu je bila čudovita", je bil po zmagi nad Srbom presrečen številka dve svetovnega tenisa. Poraženec v finali Djoković je bil poln hvale na račun Nadala. "Fantastičen igralec. Ne vem, če je že kdo zmagal na OP Francije, teden kasneje pa slavil na travi v Queensu. To je neverjeten dosežek, še naprej tako", je Španca spodbudil "Nole". Nadal je prvi igralec po Ilieju Nastaseju (1973), ki je zmago na Roland Garrosu nadgradil v Queensu.

Roger ni izgubil niti enega servisa
Federer je hitro pozabil boleč poraz v Parizu. V finalu turnirja v Halleju je s 6:3 in 6:4 ugnal Philippa Kohlschreiberja. To je že peta zmaga Švicarja na tem turnirju. Dvoboj je trajal uro in minut. To je njegova druga turnirska zmaga letos in že deseta na travnati podlagi v karieri. Prvi igralec sveta je prejšnji teden v finalu Roland Garrosa osvojil le štiri igre proti Rafaelu Nadalu. Na travi se počuti zelo domače, saj je neporažen že neverjetnih 59 dvobojev. V Halleju ni oddal niti niza.

"Cel teden sem igral dober tenis. Niti enkrat nisem izgubil svojega servisa, kar mislim, da mi še nikoli ni uspelo na turnirju. Očitno je ta zmaga dobro znamenje, saj sem zmagal v nemšem Wimbledonu," je priprediteljem na dušo popihal zmagovalec 55. ATP turnirjev.

V Varšavi je slavil Rus Nikolaj Davidenko, ki je s 6:3 in 6:3 odpravil Španca Tommyja Robreda.

QUEEN'S CLUB (M), finale:
(713.000 evrov, trava)
NADAL (ŠPA/1) - DJOKOVIĆ (SRB/2)
7:6 (6), 7:5

HALLE (M), finale:
(713.000 evrov, trava)
FEDERER (ŠVI/1) - KOHLSCHREIBER (NEM)
6:3, 6:4

VARŠAVA (M), finale:
(425.000 evrov, pesek)
DAVIDENKO (RUS/1) - ROBREDO (ŠPA/2)
6:3, 6:3
To je bil sedmi medsebojni dvoboj Davidenka in Robreda, s 5:2 pa vodi Rus, ki se je v poljskem glavnem mestu veselil 14. turnirske zmage.

BIRMINGHAM (Ž), finale:
(200.000 evrov, trava)
K. BONDARENKO (UKR/12) - WICKMAYER (BEL)
7:6 (7), 3:6, 7:6 (4)
21-letna Katerina Bondarenko, 69. igralka sveta, je prvič v karieri osvojila turnirsko zmago. Dve leti mlajša Yanine Wickmayer je že z uvrstitvijo v finale pripravila prvovrstno senzacijo.

BARCELONA (Ž), finale:
(145.000 am. dolarjev, pesek)
KIRILENKO (RUS/2) - MARTINEZ SANCHEZ (ŠPA)
6:0, 6:2
Rusinja je osvojila drugi turnir v sezoni in četrtega v karieri, julija bo nastopila tudi na turnirju v Portorožu.

A. G.