Jannik Sinner bo v nedeljo odigral največji obračun kariere. Italijan je eden največjih talentov na svetu. Foto: Reuters
Jannik Sinner bo v nedeljo odigral največji obračun kariere. Italijan je eden največjih talentov na svetu. Foto: Reuters

V 36-letni zgodovini turnirja v Miamiju je Sinner četrti najstnik v finalu. Pred njim je ta podvig uspel Andreju Agassiju (1990), Rafaelu Nadalu (2005) in Novaku Đokoviću (2007).
Sinner bo v finalu lovil tretji naslov v karieri po Sofiji 2019 in pripravljalnem turnirju v Melbournu februarja letos.

V prvem nizu je Sinner naredil kar 17 neizsiljenih napak, forhend nikakor ni deloval. Že v prvi igri je izgubil servis, vendar mu je uspelo izenačiti na 3:3. Bautista Agut, ki je v četrtfinalu s sijajno predstavo izločil Daniila Medvedjeva, je do ključnega brejka prišel v enajsti igri.

V drugem nizu je imel Španec v sedmi igri pri 0/40 najprej tri priložnosti za brejk, nato pa še eno, a nobene ni unovčil. Kazen je prišla v deseti igri, ko je Sinner veliko tvegal in z močnimi udarci z osnovne črte izenačil na 1:1.

V odločilnem nizu Bautista Agut povedel s 3:1, nato pa je popustil. V šesti igri je brez dobljene točke izgubil začetni udarec. Odločitev je znova padla v deseti igri, ko je Sinner zadel tri izjemne bekhende in unovčil že prvo zaključno žogo.

"Občutek je neverjeten. Vedno je težko proti Robertu. Zanašal sem se na svojo igro. Zelo lepo je bilo igrati pred gledalci, čeprav stadion ni smel biti poln."

Hubert Hurkacz se je veselil uspeha kariere. Foto: Reuters
Hubert Hurkacz se je veselil uspeha kariere. Foto: Reuters

Razmerje v osvojenih točkah je bilo 98:91. Sinner je narekoval ritem z osnovne črte, zadel je 37 "winnerjev", a naredil tudi 53 neizsiljenih napak. Bautista Agut je 12 "winnerjem" dodal 39 neizsiljenih napak.

Hurkacz še naprej preseneča
V drugem polfinalu je Hurkacz s 6:3 in 6:4 ugnal Andreja Rubljova. Poljak, ki živi in trenira na Floridi, je serviral osem asov in zadel 25 "winnerjev". Rus je v prvem nizu dvakrat izgubil servis, v drugem nizu pa je odločil brejk že v uvodni igri. Poljak je tako le še nadgradil odlično četrtfinalno predstavo, ko je izločil drugega nosilca Stefanosa Cicipasa.

Hurkacz presenetil še Rubljova

MIAMI
(4.299.205 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
SINNER (ITA/21) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/7)
5:7, 6:4, 6:4

HURKACZ (POL/26) - RUBLJOV (RUS/4)
6:3, 6:4