Argentinka in Italijanka sta upravičila naslov najboljše ženske dvojice v letošnjem letu. Foto: Reuters
Argentinka in Italijanka sta upravičila naslov najboljše ženske dvojice v letošnjem letu. Foto: Reuters
Kim Clijsters s pokalom za zmago v Dohi
Kim Clijsters, ki bo leto 2010 končala na 4. mestu WTA-lestvice, je v Dohi z zmago zaslužila 1,5 milijona dolarjev vredno nagrado. Foto: Reuters
Kim Clijsters
Kim Clijsters se je po dveletni "upokojitvi" lani uspešno vrnila med najboljše tenisačice sveta. Foto: EPA
Clijstersovi naslov, Wozniackijeva številka ena

Clijstersova, tretja nosilka na 4,5 milijona dolarjev vrednem turnirju, je Danko odpravila s 6:3, 5:7 in 6:3. 27-letnica iz belgijskega mesta Bree je zaključni turnir WTA-serije osvojila že v letih 2002 in 2003, ko je masters gostil Staples Center v Los Angelesu.

Kim lačna zmage v Dohi
Dvoboj v teniškem kompleksu Al Kalifa je trajal kar dve uri in 20 minut. "Imela sem občutek, kot da ne bo nikoli konec. Res je bil zelo težak obračun z dobrimi udarci, dobrim tenisom in dobro fizično predstavo. Vesela sem, da sem zmagala, seveda je Carolina razočarana, toda osebno preprosto ne vem, koliko let bom lahko še igrala tako," je v pogovoru po zmagi Clijstersova pojasnila izredno željo po zmagi na prvem turnirju po septembrski zmagi na OP-ju ZDA v New Yorku.

Kata/Kveta za naslov med dvojicami
V večernem dvoboju je na igrišče v Dohi stopila še slovenska igralka Katarina Srebotnik. S Čehinjo Kveto Peschke se je proti Argentinki Gisela Dulko in Italijanki Flavia Pennetta pomerila za zmago med dvojicami.

Dulko/Pennetta sta slavili po uri in pol igre, ob številnih priložnostih za odvzem servisa sta osvojile štiri brejke, slovensko-češka naveza pa le dva.

Skoraj 100 tisoč dolarjev za Kato
Dulkova in Pennetta pa sta pokazali, da sta upravičeno najboljša dvojica na svetu. Na zaključnem turnirju sezone so sodelovale le štiri najboljše dvojice na svetu, z izjemo poškodovane sestrske naveze Williams, ki je sicer na lestvici WTA med dvojicami tretja. Srebotnikova in Peschkejeva sta na tej lestvici drugi.

Med dvojicami sta zmagovalki prejeli 375.000 dolarjev, poraženi finalistki pa 187.500. Srebotnikova, na zaključnih turnirjih je med dvojicami sodelovala četrtič, je s porazom v finalu ponovila dosežek iz leta 2007, ko je bila v Madridu v paru z Japonko Ai Sugijama prav tako poražena. Z isto soigralko je leto pozneje v Dohi klonila v polfinalu.

Prestižni zaključni turnir se po treh letih v prestolnici Katarja seli v največje turško mesto - Carigrad.

ZAKLJUČNI TURNIR WTA, Doha
(4.550.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
CLIJSTERS (BEL/3) - WOZNIACKI (DAN/1)
6:3, 5:7, 6:3

Dvojice, finale:
DULKO/PENNETTA (ARG/ITA) -
SREBOTNIK/ PESCHKE (SLO/ ČEŠ)
7:5, 6:4

Clijstersovi naslov, Wozniackijeva številka ena