Novak Đoković je dobil kar 29 nizov zapored, potem pa je moral oddati drugi niz proti Stanu Wawrinki, a je v tretjem dokazal premoč. Foto: Reuters
Novak Đoković je dobil kar 29 nizov zapored, potem pa je moral oddati drugi niz proti Stanu Wawrinki, a je v tretjem dokazal premoč. Foto: Reuters
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka, ki je junija v finalu Roland Garrosa presenetil Đokovića, je bil tokrat daleč od uspeha. Dobil je le štiri izmed 23 dvobojev proti Srbu. Foto: Reuters
Andy Murray
Andy Murray bo imel zelo težko nalogo v nedeljo. Đokovića je letos premagal le v finalu turnirja v Montrealu. Foto: Reuters
V finalu Pariza Đoković in Murray

30-letni Švicar se je v petek do enih ponoči potil v četrtfinalu proti Rafaelu Nadalu in se veselil zmage po dveh napetih podaljšanih igrah.

V prvem nizu je precej bolj sveže deloval prvi igralec sveta, ki je prvo priložnost za brejk zapravil v drugi igri, a je bil nato uspešen v četrti igri. Povedel je s 4:1 in zadržal prednost do konca uvodnega niza.

Ko je "Nole" v drugem nizu povedel z 2:0, se je zdelo, da je dvoboj odločen. V maratonski četrti igri se je "Stan the Man" pobral in unovčil peto priložnost za odvzem servisa. Dobil je silovit zalet, nanizal kar pet iger zapored in povedel s 5:2 v drugem nizu. V deveti igri je brez oddane točke zadržal servis in izenačil na 1:1 v nizih.

V zadnjem nizu je Wawrinki zmanjkalo moči, Đoković pa je dokazal, da je z naskokom najboljši tenisač sveta. Švicar je osvojil le devet točk in bil popolnoma nemočen. Dvoboj je trajal uro in 50 minut. Wawrinka je zadel 27 "winnerjev", a naredil tudi 31 neizsiljenih napak.
Neverjetni dosežki Đokovića v letošnji sezoni
28-letni Đoković je dobil že 21 dvobojev zapored, zadnjič je izgubil 23. avgusta v finalu turnirja v Cincinnatiju proti Rogerju Federerju.
Srb je letos kar petkrat ugnal Murrayja, zadnjič v polfinalu mastersa v Šanghaju, ko je oddal le štiri igre.
V nedeljo želi ponoviti predstavo iz Šanghaja
"Vedno je prav poseben izziv igrati proti Andyju, saj najino rivalstvo traja že dolga leta. Pred kratkim sva igrala v Šanghaju, kjer sem odigral enega izmed mojih najboljših dvobojev. Prepričen sem, da bo nekaj spremenil v igri. Upam, da lahko ponovim tisto predstavo. Ta teden Murray res igra odlično, prepričan sem, da bo napet finale," je pojasnil Đoković, ki je še dodal, da je tretji niz proti Wawrinki najboljši, kar jih je odigral ta teden v dvorani Bercy.
"Nole" je postavil še en rekord, prebil se je že v 14. zaporedni finale v letošnji sezoni. Le januarja v Dohi je izpadel že v četrtfinalu proti Ivu Karloviću. Letos je nanizal že neverjetnih 77 zmag in bo v nedeljo lovil šesto zmago na turnirjih serije 1.000.

PARIZ (M), polfinale
(2.830.295 evrov, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - WAWRINKA (ŠVI/4)
6:3, 3:6, 6:0

MURRAY (VB/2) - FERRER (ŠPA/8)
6:4, 6:3

V finalu Pariza Đoković in Murray