Novak Đoković je deset dni pred začetkom OP-ja ZDA prikazal sijajno igro. Proti David Goffinu v četrtek ni blestel, a Srb se zna zbrati na ključnih obračunih. Foto: EPA
Novak Đoković je deset dni pred začetkom OP-ja ZDA prikazal sijajno igro. Proti David Goffinu v četrtek ni blestel, a Srb se zna zbrati na ključnih obračunih. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je v odločilnem nizu zaostaja z 0:2, nato pa je dobila vseh preostalih šest iger. Foto: EPA

"Stan the Man" je 7. junija prikazal življenjsko partijo in v štirih nizih presenetil Đokovića. V Ohiu je bila slika na igrišču popolnoma drugačna. Srb je sijajno vračal servise in prevladoval tudi v izmenjavah z osnovne črte.

Wawrinka je naredil kar 33 neizsiljenih napak, priigral si ni nobene priložnosti za odvzem servisa. "Nole" je izkoristil vse štiri žogice za brejk, s tako igro je glavni favorit za naslov v Cincinnatiju in seveda tudi na OP-ju ZDA, ki se začenja 31. avgusta v New Yorku.

V prvem nizu je Wawrinka dobro igral do izida 4:4, potem pa je v deveti igri izgubil začetni udarec. Đoković je dobil silovit zalet, v drugem nizu je povedel s 4:0 in prevladoval skoraj v vsaki izmenjavi. Dvoboj je trajal le malce več kot uro.
Murray po slabem začetku strl Gasqueta
Andy Murray
je premagal Richarda Gasqueta s 4:6, 6:1 in 6:4. Škot nadaljuje serijo zmag, saj je prejšnji teden zmagal v Montrealu.
Odločilni odvzem servisa je Murrayju uspel v deveti igri tretjega niza, ko je Francoz naredil dvojno napako v najbolj neprimernem trenutku. Dvoboj je trajal dve uri in šest minut.

Murray se bo v polfinalu pomeril z Rogerjem Federerjem, ki je brez težav odpravil Feliciana Lopeza (6:3, 6:4). Dvoboj Švicarja in Španca je trajal uro in tri minute. Prvi niz je Federer odločil z odvzemom servisa v šesti igri, v drugi pa mu je brejk uspel v sedmi igri.

CINCINNATI
(3.826.655 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale (M), tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - WAWRINKA (ŠVI/5)
6:4, 6:1

DOLGOPOLOV (UKR/17) - BERDYCH (ČEŠ/6)
6:4, 6:2

MURRAY (VB/3) - GASQUET (FRA/12)
4:6, 6:1, 6:4

FEDERER (ŠVI/2) - LOPEZ (ŠPA)
6:3, 6:4



Četrtfinale (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - IVANOVIĆ (SRB/6)
3:6, 6:4, 6:2

SVITOLINA (UKR/14) - ŠAFAROVA (ČEŠ/7)
6:4, 2:6, 6:0

HALEP (ROM/3) - PAVLJUČENKOVA (RUS)
7:6, 6:2

JANKOVIĆ (SRB) - SCHMIDELOVA (SLK)
6:4, 6:2