Kdaj bo Melbourne gostil najboljše tenisače? Foto: Reuters
Kdaj bo Melbourne gostil najboljše tenisače? Foto: Reuters

Pred dnevi smo namreč poročali, da bi do izvedbe turnirja lahko prišlo celo marca, a zdaj minister za šport v zvezni državi Viktoriji Martin Pakula zagotavlja: "Še vedno sem prepričan, da bomo turnir prestavili za največ dva tedna, in ne za več mesecev."

Kdaj bodo lahko prišli v Avstralijo?
Organizatorji in zvezna vlada se še dogovarjajo o pogojih, pod katerimi bodo organizirali turnir, a Pakula je prepričan, da bo ta v začetku leta 2021. Direktor turnirja Craig Tiley je imel sprva zamisel, da bi igralci zaradi obvezne 14-dnevne karantene začeli prihajati na peto celino že sredi decembra, preden bi zaigrali na pripravljalnih turnirjih.

Vendar pa ta načrt ni obrodil sadov, potem ko je premier Viktorije Dan Andrews dejal, da ne bo odprl meja pred januarjem, kar bi pomenilo, da turnirjev pred OP Avstralije ne bi mogli izpeljati. Še vedno je odprto tudi vprašanje, ali bodo igralci smeli trenirati med obvezno karanteno ali ne.

Thiem bo igral v Bostonu
Preizkušnja za Laverjev pokal, teniško ekipno tekmovanje med selekcijama Evrope in preostalega sveta, je dobila drugega udeleženca. Po Švicarju Rogerju Federerju je prihod v Boston naslednje leto potrdil še Avstrijec Dominic Thiem. Ekipa sveta trenutno še nima potrjenih igralcev.