Andrea Petković se je v velikem slogu vrnila med najboljše tenisačice sveta. Foto: EPA
Andrea Petković se je v velikem slogu vrnila med najboljše tenisačice sveta. Foto: EPA

Za 26-letno Petkovićevo je to tretja zmaga na turnirjih WTA. V finalu Slovakinja, ki je v drugem krogu presenetljivo premagala tudi prvo nosilko Sereno Williams, ni imela pravih možnosti in je klonila po uri in 20 minutah. Za nemško igralko, ki ima številne težave s poškodbami, je zmaga na zelenem pesku v Charlestonu največji uspeh kariere, saj je do zdaj zmagala le na manjših turnirjih, leta 2009 v Bad Gasteinu in 2011 v Strassbourgu.

"To je največja lovorika v moji karieri. Zdaj se bo morala samozavest zares dvigniti za sezono na peščenih igriščih. Že pred mojo serijo poškodb sem odigrala velike dvoboje, vendar jih nikoli nisem dobila," se je čustveno odzvala Petkovićeva, ki se je rodila v Tuzli. Imela je velike težave s kolenom, tudi hrbet in gleženj sta ji povzročala težave.

Ivanovićeva rojakinji prepustila le tri igre
V srbskem finalu v mehiškem Monterreyu je Ana Ivanović gladko s 6:2, 6:1 odpravila Jovano Jakšić. Za Ivanovićevo je to drugi naslov WTA letos in trinajsti v karieri, za 20-letno Jakšićevo pa je bil to prvi nastop v zaključnih bojih na turnirjih WTA. Pred turnirjem je bila Jakšićeva 137. igralka na svetu, med največje uspehe v karieri pa šteje 14 naslovov na turnirjih ITF.

CHARLESTON
(710.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
PETKOVIĆ (NEM/14) - ČEPELOVA (SLK)
7:5, 6:2

Polfinale:
ČEPELOVA (SLK) - BENCIC (ŠVI)
6:4, 5:7, 7:6

PETKOVIĆ (NEM/14) - BOUCHARD (KAN/6)
1:6, 6:3, 7:5

MONTERREY
(500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
IVANOVIĆ (SRB/2) - JAKŠIĆ (SRB)
6:2, 6:1