Aljaž Bedene se vrača v slovensko reprezentanco, ta konec tedna bo v Mariboru pomagal na dvoboju proti Poljski. Foto: EPA
Aljaž Bedene se vrača v slovensko reprezentanco, ta konec tedna bo v Mariboru pomagal na dvoboju proti Poljski. Foto: EPA
Bedene pred "debijem": S fanti smo prijetno ekipa

Dvoboj prvega kroga druge evroafriške skupine Davisovega pokala v dvorani Lukna se bo začel ob 14. uri, nato pa se bosta srečala Blaž Rola in Kamil Majchrzak. Blaž Kavčič je poškodovan in ne more pomagati. Preostali trije dvoboji bodo v nedeljo, dogajanje se bo začelo ob 12. uri. Priložnost bosta v dvojicah verjetno dobila še dva od preostalih treh reprezentantov, Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman ali Mike Urbanija.

"Pričakujem pravi boj. Štela bo vsaka točka in z Rolo bova skušala že prvi dan osvojiti dve točki. Mislim, da sva v dobri formi in da bo v soboto zvečer 2:0 za Slovenijo. Poljskih igralcev, ki bosta igrala med posamezniki, ne poznam, si pa bom prek YouTuba in spleta ogledal, kako igrata, in pripravil taktiko. Počasna podlaga v dvorani Lukna bi morala nam bolj ustrezati, saj Poljaki igrajo precej hitrejši in močnejši tenis," pravi Aljaž Bedene.

"Smola, da se je Kavčiču v ponedeljek pripetila ta poškodba, a jaz sem dobro pripravljen in mislim, da ga lahko dostojno zamenjam. Sicer sem trenutno še v pripravljalni fazi, saj sem z začetkom sodelovanja z Grego Žemljo spremenil precej stvari, tako da je moje telo kondicijsko precej šibko, a mislim, da mi bo adrenalin ob igranju pred domačimi gledalci pomagal, da v Mariboru prikažem svoj najboljši tenis," dodaja Blaž Rola.

Tekmovanje v drugi evroafriški skupini, v kateri Slovenija nastopa drugo leto zapored, se igra po novem sistemu. Namesto tri dni kot do zdaj, se igra le v soboto in nedeljo, dvoboji pa potekajo na dva dobljena niza namesto na tri (še vedno pa se na tri nize igra v svetovni skupini Davisovega pokala). Hkrati je po novem v vsaki ekipi po pet igralcev.

Slovenija je na papirju favorit dvoboja, vendar bo nastopila oslabljena. V ekipo se je po spremembi državljanstva vrnil Aljaž Bedene, 52. igralec na svetu, zaradi poškodbe stegenske mišice pa moštvu ne bo mogel pomagati drugi najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič (110.), ki je zapustil reprezentanco in se zdravi v Ljubljani.

Slovenijo v primeru zmage na začetku aprila čaka nov dvoboj, in sicer proti zmagovalcu dvoboja Zimbabve - Turčija, ki je druga od treh stopničk na poti v višji rang tekmovanja, v primeru poraza pa se bodo Mlakarjevi varovanci aprila borili za obstanek v 2. evroafriški skupini.

DAVISOV POKAL - II. EVROAFRIŠKA SKUPINA, Maribor:
SLOVENIJA - POLJSKA

Aljaž Bedene - Hubert Hurkacz (sobota ob 14.00)
Blaž Rola - Kamil Majchrzak (po prvem dvoboju)

Aljaž Bedene/Blaž Rola - Mateusz Kowalczyk/Marcin Matkowski (nedelja ob 12.00)
Aljaž Bedene - Kamil Majchrzak
Blaž Rola - Hubert Hurkacz

Bedene pred "debijem": S fanti smo prijetno ekipa