Teniški stadion ne zadovoljuje pravil WTA. Foto: MMC RTV SLO
Teniški stadion ne zadovoljuje pravil WTA. Foto: MMC RTV SLO
Ana Čakvetadze
Ana Čakvetadze je zadnja zmagovalka portoroškega turnirja. Foto: MMC RTV SLO
Portorož ostal brez turnirja

Najpomembnejši razlog za odločitev Odbora direktorjev združenja poklicnih teniških igralk (WTA Tour Board of Directors) je prav premajhna kapaciteta portoroškega teniškega stadiona.

Predstavniki združenja WTA so namreč že lani zapisali, da stadion ne izpolnjuje minimalnih zahtev po sediščih ob osrednjem igrišču. Pravila združenja namreč določajo, da morajo te na turnirjih kategorije International sprejeti najmanj 2.500 gledalcev. Stadion v Portorožu šteje 1.500 sedišč.

Organizatorji turnirja Banka Koper Slovenia Open so na drugi strani ocenili, da položaj slovenskega gospodarstva trenutno ne omogoča investicij, ki bi bile potrebne za razširitev kapacitete in nadaljnjo organizacijo največjega teniškega dogodka v Sloveniji.

Turnir od zdaj v Bakuju
Po posvetu s predstavniki združenja WTA so se odločili vrniti licenco za organizacijo turnirja. Turnir, ki je bil doslej na sporedu v tretjem tednu v juliju, bo tako od zdaj potekal v glavnem mestu Azerbajdžana. Uradno ime tekmovanja je Baku Cup in bo edini turnir WTA, ki bo potekal v tem tednu.

"Odločitev je bila težka. Vsi smo zapriseženi 'tenisači' in delali smo tudi zaradi ljubezni do tenisa. Po drugi strani smo ponosni, da smo organizirali šest turnirjev in rad bi se zahvalil vsem, ki so nam pri tem pomagali. S ponosom se lahko ozremo nazaj," je povedal direktor turnirja Andrej Bizjak. Portorož še naprej ostaja teniški center, ki bo še gostil slovensko reprezentanco, saj sta organizacija in infrastruktura še vedno nared.

Portorož ostal brez turnirja