Zmagoviti poljub svete trave Alize Cornet. Foto: Reuters
Zmagoviti poljub svete trave Alize Cornet. Foto: Reuters
Serena Williams
Serena Williams je bila v drugem in tretjem nizu nemočna. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal je po izgubljenem prvem nizu zmlel Kukuškina. Foto: Reuters
Marija Šarapova
V naslednjem krogu se bo Šarapova pomerila z Angelique Kerber. Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer je s 3:0 v nizih slavil v tretjem krogu. Foto: Reuters
Simona Halep
Tretja nosilka Simona Halep je odpravila Belindo Bencic. Foto: Reuters
Presenetljivo slovo Serene Williams

Po letu 2005, ko je prav tako izpadla v tretjem krogu, je to za petkratno zmagovalko Wimbledona najzgodnejše slovo od svete trave. 32-letna Američanka je zanesljivo dobila prvi niz, toda potem je pobudo povsem prevzela 25. nosilka. Cornetova je Sereno premagala drugič zapored, saj je bila boljša tudi v zadnjem medsebojnem dvoboju v Dubaju.

Zaradi dežja je bil dvoboj prekinjen za štiri ure in po vrnitvi na igrišče je silovito začela Williamsova, dobila vse preostale igre prvega niza in kazalo je na zanesljivo napredovanje, toda kmalu se je tehtnica prevesila na stran Cornetove. Francozinja je s pametno in dinamično igro dobila pet točk zapored, nato pa je v sedmi igri Sereni uspel brejk, toda Cornetova ni zapravila visoke prednosti in je izenačila.

V odločilnem je Serena izgubila začetni udarec v peti igri, nato pa še v sedmi in Cornetova je dosegla presenetljivo zmago. Dvoboj je trajal dobri dve uri, Serena pa je napravila 29 neizsiljenih ter sedem dvojnih napak. V dveh dneh je izgubila še druga izmed sester Williams, ki sta sicer skupaj že desetkrat osvojili Wimbledon.

"Ne morem verjeti," je dejala Cornetova, ki je šele drugič prišla med najboljših 16 na turnirjih za grand slam: "Po premoru sploh nisem mogla premikati nog. Bila sem zelo počasna in po izgubljenem nizu s 6:1 v vsega 15 minutah sem si rekla, to bo pa zelo težko. Ampak mi je uspelo. Ne vem, kako, ampak pokazala sem pravi karakter, pomagalo pa mi je tudi občinstvo."

Nadal izgubil prvi niz, a nato zanesljiv
Rafael Nadal
se je brez večjih težav uvrstil v osmino finala. Po izgubljenem prvem nizu je zmlel Kazahstanca Mihajla Kukuškina (6:7, 6:1, 6:1, 6:1). Španec si je v dvoboju, ki je trajal 2 uri in 33 minut, priigral 18 priložnosti za odvzem servisa, izkoristil jih je sedem (Kukuškin nobene od dveh). Kazahstanec je storil kar 21 nevsiljenih napak več od nasprotnika (33:12), razmerje v dobljenih točkah je bilo 92:136.

V prvem nizu sta bila tenisača zelo izenačena, brez večjih težav sta dobivala igre na svoj začetni udarec, odločitev je padla šele v podaljšani igri, kjer je bil nekoliko bolj zbran Kukuškin. Namreč, uspel mu je minibrejk, potem ko je Nadal žogico poslal v mrežo, pa so se mu ponudile tri priložnosti za zmago v nizu. Nadal je žogico poslal zunaj igrišča in Kazahstanec se je veselil zmage v prvem nizu.

Nadal brez težav do 1:1
Toda Kukuškin odlične igre iz prvega niza ni nadaljeval oziroma bolje rečeno: Nadal, ki je sicer v celotnem dvoboju storil zelo malo napak, je precej izboljšal svojo. Drugi niz se je prelomil v četrti igri, v kateri so gledalci videli sploh prvo oziroma prvi priložnosti za brejk na dvoboju. Nadal je izkoristil drugo in povedel s 3:1. V šesti igri si je Majorčan s krasnim forehand winnerjem priigral novo priložnost za odvzem začetnega udarca, s prekrasnim forehandom je povedel že s 5:1, zmago v nizu si je zagotovil v naslednji igri.
V tretjem nizu tako rekoč ista zgodba - Kukuškin nikakor ni našel odgovora na razigranega 28-letnika, ki je postajal vse samozavestnejši in nasprotnika spravljal v obup z odličnimi returni. Z osnovne črte je meril natančne udarce, v nizu je Kukuškinu odvzel tri začetne udarce - zadnjega brez osvojene točke nasprotnika - in v 28 minutah izid z 1:1 v nizih spremenil na 2:1

V zadnjem nizu je bilo povsem jasno, da bo Nadal dvoboj gladko dobil, vprašanje je bilo le, ali bo Kukuškinu tokrat uspelo osvojiti več kot eno igro. Ni mu. Znova je osvojil zgolj igro, Nadal pa se je brez večjih težav uvrstil v naslednji krog.

Federer hitro v naslednji krog
Roger Federer
je potreboval le 81 minut za zmago nad Santiagom Giraldom. Sedemkratni zmagovalec slovitega turnirja je zmagal s 6:3, 6:1 in 6:3. Švicar je kljub nekaterim neizsiljenim napakam prikazal odličen tenis. Kolumbijec je stik držal le v prvem in zadnjem nizu, drugi pa je bil povsem v znamenju Švicarja, ki pa je tudi v drugih dveh nizih uspel hitro streti nasprotnika.

Šarapova naprej z 11 igrami zapored
Na osrednjem igrišču je bil odigran tudi dvoboj v ženski konkurenci, ki ga je zanesljivo s 6:3 in 6:0 dobila Marija Šarapova. Američanka Alison Riske je odlično začela obračun in povedla s 3:1, nato pa je vajeti igre v svoje roke povsem prevzela Rusinja in dobila naslednjih 11 iger ter dvoboj končala z zavezano kravato Riskejevi. Američanki je v prvi igri uspel brejk, peta nosilka pa je stopnjevala ritem in zanesljivo dobila dvoboj. V treh obračunih je izgubila vsega sedem iger.

WIMBLEDON (M), 3. krog, spodnji del tabele
(9.600.000 britanskih funtov, trava)

WAWRINKA (ŠVI/5) - ISTOMIN (UZB)

ISNER (ZDA/9) - LOPEZ (ŠPA/19)

ROBREDO (ŠPA/23) - JANOWICZ (POL/15)
6:2, 6:4, 6:7 (5), 4:6, 6:3

FEDERER (ŠVI/4) - GIRALDO (KOL)
6:3, 6:1, 6:3

RAONIĆ (KAN/8) - KUBOT (POL)
7:6 (2), 7:6 (4), 6:2

NIŠIKORI (JAP/10) - BOLELLI (ITA)

KYRGIOS (AVS) - VESELY (ČEŠ)
3:6, 6:3, 7:5, 6:2

NADAL (ŠPA/2) - KUKUŠKIN (KAZ)
6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1


WIMBLEDON (Ž), 3. krog, zgornji del tabele
(9.600.000 britanskih funtov, trava)

CORNET (FRA/25) - S. WILLIAMS (ZDA/1)
1:6, 6:3, 6:4

BOUCHARD (KAN/13) - PETKOVIĆ (NEM/20)
6:3, 6:4

KERBER (NEM/9) - FLIPKENS (BEL/24)
3:6, 6:3, 6:2

ŠARAPOVA (RUS/5) - RISKE (ZDA)
6:3, 6:0

HALEP (ROM/3) - BENCIC (ŠVI)
6:4, 6:1

DIJAS (KAZ) - ZVONARJOVA (RUS)
7:6 (1), 3:6, 6:3

IVANOVIĆ (SRB/11) - LISICKI (NEM/18)

KEYS (ZDA) - ŠVEDOVA (KAZ)

Presenetljivo slovo Serene Williams