Karolina Pliškova je dvakrat zmagala v Eastbournu, v Wimbledonu pa se še nikoli ni prebila v osmino finala. Foto: Reuters
Karolina Pliškova je dvakrat zmagala v Eastbournu, v Wimbledonu pa se še nikoli ni prebila v osmino finala. Foto: Reuters

27-letna Pliškova je drugič osvojila turnir v Eastbournu. Čehinja se je veselila 14. turnirske zmage v karieri. Prejela je ček v vrednosti 158.770 ameriških dolarjev. Angelique Kerber bo v torek začela braniti naslov v Wimbledonu. Dvoboj je trajal uro in 13 minut.

Pliškova, ki je na lestvici WTA na tretjem mestu, še nikoli ni igrala v drugem tednu Wimbledona. V govoru po prejemu pokala je poudarila, da je to zdaj njen veliki cilj, ima pa tudi zelo ugoden žreb.

Taylor Fritz je z odličnimi servisi nadigral Querreyja. Foto: Reuters
Taylor Fritz je z odličnimi servisi nadigral Querreyja. Foto: Reuters

Kerberjeva je navdušila v četrtek v četrtfinalu proti Simoni Halep, prav nič pa ji ni pomagalo, da je bila v petek prosta, saj je Ons Jabeur predala polfinalni dvoboj zaradi poškodbe gležnja. Nemka nikakor ni ujela pravega ritma v finalu, v uvodnem nizu je kar trikrat izgubila servis. V drugem nizu je Pliškova povedla z 2:0, nato pa prednost zadržala do konca.

Na moškem turnirju je zmagal Američan Fritz, ki je s 6:3 in 6:4 odpravil rojaka Sama Querreyja. Fritz se je veselil prve zmage na turnirjih ATP, za zmago je prejel 117.930 evrov. Querrey, ki je pred tremi leti šokiral Novaka Đokovića v 3. krogu Wimbledona, je v prvem nizu izgubil servis v drugi igri, v drugem nizu pa že uvodni igri. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 60:46.

Sonego ubranil zaključno žogo
Lorenzo Sonego je zmagovalec turnirja v Antalyji. 24-letni Torinčan je v finalu po dveh urah in 49 minutah ugnal 19-letnega Miomirja Kecmanovića s 6:7, 7:6 in 6:1 ter osvojil svoj prvi turnir serije ATP. Srb je imel v drugem nizu pri vodstvu s 5:4 tudi zaključno žogo, vendar je ni unovčil, podaljšano igro pa je nato izgubil s 5:7.

EASTBOURNE
(745.880 evrov, trava)

Finale:
FRITZ (ZDA) - QUERREY (ZDA)
6:3, 6:4

Finale (Ž):
PLIŠKOVA (ČEŠ/2) - KERBER (NEM/4)
6:1, 6:4


ANTALYA
(445.690 evrov, trava)

Finale:
SONEGO (ITA) - KECMANOVIĆ (SRB)
6:7 (5), 7:6 (5), 6:1

Pliškova brez izgubljenega niza do zmage v Eastbournu