Albert Ramos se je na 18 grand slamih le štirikrat prebil v 2. krog. Četrtfinale je tako njegov daleč največji uspeh. Foto: Reuters
Albert Ramos se je na 18 grand slamih le štirikrat prebil v 2. krog. Četrtfinale je tako njegov daleč največji uspeh. Foto: Reuters
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka je imel velike težave v prvem krogu, ko je po petih nizih izločil Lukaša Rosola. Švicar je nato ujel pravo formo. Foto: Reuters
Richard Gasquet
Richard Gasquet se je prvič v karieri prebil v četrtfinale Roland Garrosa. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je po težavah v prvem nizu dokaj zanesljivo izločil Johna Isnerja. Foto: EPA
Shelby Rogers
Shelby Rogers je glavno presenečenje letošnjega turnirja. Foto: Reuters

Miloša Raonica s 6:2, 6:4 in 6:4 in se bo v torek srečal s Stanom Wawrinko.

Kanadčan, ki ga bo v Wimbledonu vodil legendarni John McEnroe, je zagrozil le na začetku drugega niza, ko je povedel z 2:0, a to je bil sploh njegov edini brejk na dvoboju. Ramos je kar petkrat odvzel servis Raonicu, ki je serviral le sedem asov in naredil štiri dvojne napake. Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut.
Wawrinka v rahlem dežju izločil Troickija
Branilec naslova Wawrinka je na stadionu Philippa Chatrierja Viktorja Troickija ugnal s 7:6, 6:7, 6:3 in 6:2.
V prvem nizu sta oba igralca dobila igre na svoj servis, podaljšano igro pa je dobil Švicar s 7:5. Unovčil je šele osmo zaključno žogo. V drugem nizu je Srb povedel s 4:1, a se je Wawrinka vrnil in izsilil nov "tie-break". Troicki je prikazal najboljši tenis prav v podaljšani igri drugega niza, ko je najprej zapravil vodstvo s 6:3, a nato vseeno slavil z 9:7.
V tretjem nizu se je "Stan the Man" zbral, zadel je številne "winnerje", Srb pa je potreboval pomoč fizioterapevta zaradi poškodbe mišice. Do konca dvoboja je Wawrinka narekoval silovit ritem z osnovne črte in se veselil zmage po skoraj treh urah. Obračun je potekal v rahlem dežju, a sta tekmeca ostala na igrišču, saj ni začelo močneje deževati.

Gasquet ohranil upanje navijačem
Richard Gasquet na domačem turnirju za grand slam nadaljuje odlične predstave in navijačem ohranja upanje, da bi lahko Francija po letu 1983 in Yannicku Noahu znova imela zmagovalca pariškega turnirja. Deveti nosilec je ugnal petega nosilca Keija Nišikorija s 6:4, 6:2, 4:6 in 6:2.

Japonec je v uvodnem nizu povedel s 4:2. A Francoza je rešil dež, po premoru pa se je vrnil bolj razpoložen, dobil deset zaporednih iger, kar je zadostovalo za vodstvo 2:0 v nizih. Nišikori se je prebudil v tretjem nizu, a Gasquet, ki lahko postane tudi prvi francoski finalist po Henriju Lecontu in letu 1988, je zanesljivo dobil še četrti niz.

Pomagal mu je dež
"Začel sem obupno, nato pa mi je pomagalo mnogo dejavnikov. Najprej dež, ki je povsem zmedel Keija, nato njegova slaba igra in mojih nekaj dobrih točk, ki so mi dvignile samozavest, za konec so svoje storili še navijači," je bil zadovoljen 29-letni Gasquet, ki se bo v četrtfinalu meril z drugim nosilcem Andyjem Murrayjem.

Isner zapravil tri zaključne žoge za uvodni niz, nato pa popustil
Škot se je na 20 od zadnjih 21 turnirjev za grand slam uvrstil v četrtfinale. V osmini finala je izločil Američana Johna Isnerja s 7:6, 6:4 in 6:3. Prelomnica v dvoboju je bila podaljšana igra prvega niza, v katerem je imel Američan že tri zaključne žoge, a jih ni izkoristil.

"Zagotovo bi se dvoboj lahko končal drugače, če bi John dobil prvi niz. Zato sem zelo srečen, da svojih priložnosti ni izkoristil, tehtnico pa obrnil na mojo stran. Prav tako je pomembno, da sem dvoboj dobil po treh nizih, saj je tukaj lahko vsaka nepotrebna izguba energije še kako pomembna," je pojasnil Murray.
Rogersova senzacionalno med najboljših osem
Še naprej preseneča Shelby Rogers. Z zmago nad 25. nosilko Romunko Irino Camelio Begu s 6:3 in 6:4 si je Američanka zagotovila četrtfinale in postala šele deveta igralka zunaj prve stoterice s takim uspehom po letu 1983. 108. igralka na lestvici WTA, ki je izločila tudi 17. nosilko Karolino Pliškovo in deseto Petro Kvitovo, se bo v četrtfinalu srečala z Garbine Muguruza. Španka je premagala Rusinjo Svetlano Kuznecovo s 6:3 in 6:4.

Slovo Klepačeve in Srebotnikove
Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta v osmini finala ženskih dvojic s 6:4 in 6:1 izpadli proti šestima nosilkama, Čehinjama Andrei Hlavačkovi in Lucie Hradecki.
Konec tudi za sestri Williams
Podobno kot Slovenkama se je zgodilo tudi sestrama Williams. Sereno in Venus sta premagali Nizozemka Kiki Bertens in Švedinja Johanna Larsson s 6:3 in 6:3.

Osmina finala (M), tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/14)
ponedeljek
BERDYCH (ČEŠ/7) - FERRER (ŠPA/11)
ponedeljek
THIEM (AVT/13) - GRANOLLERS (ŠPA)
ponedeljek
GOFFIN (BEL/12) - GULBIS (LAT)
ponedeljek

RAMOS
(ŠPA) - RAONIC (KAN/8)
6:2, 6:4, 6:4
WAWRINKA (ŠVI/3) - TROICKI (SRB/22)
7:6 (5), 6:7 (7), 6:3, 6:2
GASQUET (FRA/9) - NIŠIKORI (JAP/5)
6:4, 6:2, 4:6, 6:2
MURRAY (VB/2) - ISNER (ZDA/15)
7:6 (9), 6:4, 6:3


Osmina finala (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - SVITOLINA (UKR/18)
ponedeljek
S. NAVARRO (ŠPA/12) - PUTINCEVA (KAZ)
ponedeljek
KEYS (ZDA/15) - BERTENS (NIZ)
ponedeljek
BACSINSZKY (ŠVI/8) - V. WILLIAMS (ZDA/9)
ponedeljek

ROGERS (ZDA)
- BEGU (ROM/25)
6:3, 6:4
MUGURUZA (ŠPA/4) - KUZNECOVA (RUS/13)
6:3, 6:4
HALEP (ROM/6) - STOSUR (AVS/21)
* 5:3, -:-
A. RADWANSKA (POL/2) - PIRONKOVA (BLG)
* 6:2, 3:0

* - prekinjeno zaradi dežja



Dvojice (Ž), osmina finala:

HLAVAČKOVA/HRADECKA (ČEŠ) -
KLEPAČ/SREBOTNIK (SLO/11)
6:4, 6:1

Mešane dvojice, 2. krog:
KLEPAČ/ HUEY (SLO/FIL) -
VESNINA/SOARES (RUS/BRA/5)
* 5:7, 1:1

* - prekinjeno zaradi dežja