Serena Williams je v lanskem finalu New Yorka izgubila živce. Dobra novica zanjo: s sodnikom Carlosom Ramosom ne bo imela več opravka. Foto: Reuters
Serena Williams je v lanskem finalu New Yorka izgubila živce. Dobra novica zanjo: s sodnikom Carlosom Ramosom ne bo imela več opravka. Foto: Reuters

Serena Williams je v drugem nizu izgubila živce, zato ji je Ramos podelil kar tri opomine: najprej zaradi nedovoljene pomoči trenerja, nato je po izgubljeni igri na svoj servis v navalu besa zlomila lopar, nazadnje pa še zaradi besednega izpada, ko je sodnika označila za tatu in lažnivca. Finale proti Japonki Naomi Osaka je Williamsova izgubila z 2:6 in 4:6.

Williamsova je Ramosu zabrusila tudi, da nikoli več ne bo sodil njenih tekem, a organizatorji pravijo, da te odločitve niso sprejeli na prošnjo ameriških sester.

Sorodna novica Serena Williams: "Kazen sem dobila le zato, ker sem ženska"

"Za Odprto prvenstvo ZDA 2019 smo izbrali najboljše sodnike in nekaj fleksibilnosti obstaja. To ni prvič, da smo sprejeli odločitev, ki bo dobra za turnir, igralce in prav tako za sodnike," je povedal sodnik Sören Friemel in dodal: "Na koncu je naš cilj, da vsako tekmo sodi najprimernejši sodnik. Ko smo v obzir vzeli vse dejavnike, smo se odločili, da Ramos ne bo sodil nobenega dvoboja sester Williams."

To, da določen sodnik ne sodi določenemu igralcu ni nič nenavadnega. Brazilec Carlos Bernardes na primer dolgo ni sodil Špancu Rafaelu Nadalu, potem ko sta se zaradi kršitve časovnih pravil leta 2015 sprla na turnirju v Riu de Janeiru.

Zadnji letošnji turnir velike četverice se bo začel v ponedeljek. Čehinja Marketa Vondroušova, finalistka letošnjega Odprtega prvenstva Francije, je zaradi poškodbe levega zapestja odpovedala nastop.