Roger Federer je proti Hubertu Hurkaczu osvojil le devet iger – najmanj v Wimbledonu v svoji karieri. Foto: Reuters
Roger Federer je proti Hubertu Hurkaczu osvojil le devet iger – najmanj v Wimbledonu v svoji karieri. Foto: Reuters

Čeprav se je dolgo poškodovani Federer tako v Parizu kot Wimbledonu prebil v drugi teden, so se po porazu proti Poljaku takoj okrepile govorice o koncu kariere. Le štirje igralci so osemkratnega šampiona Wimbledona na sveti travi porazili v treh nizih – Jevgenij Kafelnikov (2000), Mario Ančić (2002), Andy Murray (2012) in Hurkacz. Federer v Wimbledonu še nikoli ni v enem dvoboju zbral manj iger – devet.

"Seveda bi rad še igral, toda pri mojih letih nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom," je po porazu s 6:3, 7:6 (4), 6:0 na novinarski konferenci povedal Federer. "Pogovoril se bom s svojo ekipo in potem videl, kaj je treba narediti, da se bolje pripravim in da sem bolj konkurenčen," je povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Na vprašanje, ali je zadnjič nastopil na osrednjem igrišču, je Federer odgovoril: "Ne vem, res ne vem. Moram vse skupaj premleti."

"Vesel sem bil, da sem se letos vrnil. Kako bo po Wimbledonu, se bomo še pogovorili z ekipo. Pravzaprav sem zelo zadovoljen, da sem prišel do četrtfinala, čeprav sem po porazu seveda razočaran," je povedal Federer.

Švicar je igral šele na petem turnirju v 17 mesecih, potem ko so mu lani dvakrat operirali koleno. "Ko se vračaš po takem okrevanju, potrebuješ cilj. Ne smeš imeti v mislih, da boš kar v prvem poskusu preplezal celotno goro, treba je iti po korakih. Wimbledon je bil prvi super korak," je bil slikovit Federer. "Kot ste videli, je bilo težko napeti dodatne moči, še posebej ko sem bil v težavah proti Felixu v Halleju in danes proti Hurkaczu," je še dodal Federer.

Federerja je švicarski olimpijski komite prijavil za igre v Tokiu, a je njegov nastop na Japonskem še vprašljiv.

Đoković pozna statistiko, ki ga motivira, da na novo spiše zgodovino tenisa