Serena Williams se je vrnila v teniško karavano. Foto: EPA
Serena Williams se je vrnila v teniško karavano. Foto: EPA

Zmagovalka Odprtega prvenstva Francije je bila od Williamsove, ki je januarja osvojila Odprto prvenstvo Avstralije, boljša s 6:3, 2:6 in 10:5.

"Materinstvo je nekaj izjemnega. Malo sem bila zaskrbljena, ko sem bila na igrišču, gledala sem proti svoji ekipi in se spraševala, ali je Olympia v redu. Navdušena sem, da sem spet na igrišču. Prvič igram v Abu Dabiju. Hvala vsem za podporo. Prve tekme po vrnitvi so zmeraj super težke, posebej ko rodiš. Vesela sem, da sem tu," je povedala Williamsova takoj po dvoboju.

Williamsova, zmagovalka 23 grand slamov, je januarja osvojila prvi turnir za grand slam v sezoni, ko je bila osem tednov noseča, takoj po zmagoslavju pa se je umaknila iz teniške karavane. Septembra je rodila hčerko, hitro pa je napovedala, da si želi nastopiti na uvodnem turnirju v Avstraliji tudi letos. Na igrišča se je že vrnila, ni pa prepričana, ali bo v Melbournu že igrala. OP Avstralije se začne čez dobra dva tedna.

"Ne vem, ali sem povsem pripravljena na vrnitev. Grem iz dneva v dan. Vse skupaj bom ocenila s trenerjem Patrickom Mouratogloujem in ekipo," je dodala Williamsova.