Veronika Erjavec. Foto: ITF
Veronika Erjavec. Foto: ITF

Tretji dvoboj v Bratislavi se je sicer začel presenetljivo, saj je Veroniki Erjavec takoj uspel brejk, s katerim je povedla z 1:0. V naslednji igri ji ni uspelo potrditi brejka, izid je bil nato izenačen še do 2:2, nato je 16-letna Renata Jamrichova dobila štiri zaporedne igre in pospravila niz pod streho s 6:2.

V nadaljevanju Veroniki Erjavec ni uspelo osvojiti niti igre več in dvoboj se je končal po dobri uri. Jamrichova je januarja v mladinski konkurenci zmagala na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

"Renata Jamrichova je igrala precej bolje, kot sem pričakovala. Mladinke običajno niso tako izkušene in ti podarijo marsikatero točko, ona pa si tako rekoč ni privoščila napak, tako da nisem imela pravih možnosti," je dejala 24-letna Veronika Erjavec, ki je bila po odpovedih Juvan in Zidanšek najvišjeuvrščena Slovenka v Bratislavi (203. na lestvici WTA).

V dvorani Peugeot je sledila še revialna tekma dvojic, na kateri sta Pia Lovrič in Ela Nala Milić izgubili proti Viktorii Hrunčakovi in Terezi Mihalikovi z 1:6, 6:2 in 6:10.

Andrej Kraševec. Foto: ITF
Andrej Kraševec. Foto: ITF

Kraševec jeseni pričakuje vrnitev Kaje Juvan in Tamare Zidanšek

Slovenija, ki je v Bratislavi nastopila brez najboljših igralk, Kaje Juvan in Tamare Zidanšek, si bo novembra poskušala zagotoviti obstanek med 28 najboljšimi ekipami v svetovni skupini.

Njena tekmica bo ena izmed poraženk preostalih sedmih kvalifikacijskih dvobojev za zaključni turnir ali ena izmed sedmih najboljših reprezentanc z regijskih tekmovanj. Tri bodo iz evro-afriške skupine ter po dve iz azijsko-oceanijske in ameriške skupine.

Na drugi stani se je Slovaška, ki je imela v Bratislavi na voljo vse najboljše igralke, uvrstila na zaključni turnir najboljših dvanajstih ekip v Pokalu BJK, na katerem se je lani Slovenija v Sevilli prebila vse do polfinala.

Kapetan Andrej Kraševec je povedal: "Sem smo prišli s pomlajeno reprezentanco, ki se je borila po najboljših močeh. Gotovo ta poraz ni realen obraz slovenske ekipe. S Kajo in Tamaro sodimo v svetovni vrh in prepričan sem, da lahko v polni zasedbi ponovimo lanski uspeh. Verjamem, da bosta jeseni znova del reprezentance."

Kaja Juvan se je iz osebnih razlogov znova odločila za nekajmesečni umik iz tenisa, Tamara Zidanšek pa je dala prednost individualni karieri.

"Spoštujem in razumem odločitve igralk, ki morajo v prvi vrsti poskrbeti za svoje kariere. Nobenih zamer ne gojim do nikogar, zato ju bom jeseni znova povabil. Upam in verjamem, da se bosta odzvali vabilu," je pojasnil Kraševec.

Kraševec z dekleti moral priznati premoč Slovakinjam
Sorodna novica Slovakinje po prvem dnevu vodijo z 2:0

POKAL BILLIE JEAN KING

KVALIFIKACIJE ZA ZAKLJUČNI TURNIR

Bratislava (trda podlaga, dvorana):
SLOVAŠKA – Slovenija 4:0

Schmiedlova – Milić
6:4, 6:3

Hrunčakova – Erjavec
6:1, 5:7, 6:3

Jamrichova – Erjavec
6:2, 6:0

Hrunčkova/Mihalikova – Lovrič/Milić
6:1, 2:6, 10:6