Blaž Rola. Foto: Organizator
Blaž Rola. Foto: Organizator

Šlo je za obračun dvojic, v katerem sta bila Altug Celikbilek in Cem Ilkel boljša od Sebastiana Dominka in Blaža Role s 7:5, 4:6 in 6:4.

Sorodna novica Slovenska najstnika prvi dan brez osvojenega niza

Dvoboj je trajal dve uri in tri minute, Slovenija je v tretjem obračunu proti Turčiji tako vendarle prišla do enega osvojenega niza, kar pa je bilo precej premalo, da bi lahko upala na morebitni preobrat.

Zadnji niz je bil izenačen do 4:3, ko je Turkoma uspel brejk za 5:3. Slovenca sta sicer vrnila z enako mero in znižala na 5:4, a nato še enkrat izgubila začetni udarec, kar je pomenilo konec dvoboja.

"Škoda, saj sva čutila, da lahko zmagava. Zlasti v prvih dveh nizih sva bila boljša, vendar ključnih točk nisva uspela izkoristiti. V odločilnem nizu bi se lahko tehtnica nagnila na katerokoli stran, žal se je na turško," je po dvoboju povedal najizkušenejši v slovenski izbrani vrsti, 32-letni Blaž Rola.

V četrtem dvoboju, ki je bil revijalne narave, je Ergi Kirkin s 6:2, 6:2 odpravil 17-letnega Matica Križnika. Petega dvoboja niso odigrali.

"Super je bilo igrati v Davisovem pokalu, predvsem pa pred polno dvorano. Pred tisoč gledalci do zdaj še nisem igral. Je posebna izkušnja, ki mi bo ostala v spominu, hkrati pa verjamem, da ni zadnja, saj želim še mnogo let nastopati za Sloveniji in nekoč z reprezentanco doseči odmeven rezultat," je dejal Križnik.

Slovenijo letos čaka še en nastop v Davisovem pokalu, in sicer septembra v svetovni skupini II.

"Glede na to, da sta Aljaž Bedene in Blaž Kavčič lani končala karieri, smo morali temeljito pomladiti reprezentanco. Četudi v Istanbulu nismo osvojili točke, so vsi trije najstniki dobili prepotrebne izkušnje za prihodnost. Prepričan sem, da če bodo nadaljevali po zastavljeni poti, ni bojazni za slovenski moški tenis," je povedal kapetan Grega Žemlja.

Žemlja: Imamo rosno mlade igralce in veliko se bo še treba naučiti

Carigrad (trda podlaga):
TURČIJA − SLOVENIJA 4:0

Celikbilek − Dominko 6:2, 6:3

Ilkel − Artnak 6:2, 7:6 (5)

Celikbilek/Ilkel − Rola/Dominko 7:5, 4:6, 6:4

Kirkin − Križnik 6:2, 6:2