Kapetanka Tina Pisnik je imela težko delo, saj je bila reprezentanca močno oslabljena. Foto: TZS
Kapetanka Tina Pisnik je imela težko delo, saj je bila reprezentanca močno oslabljena. Foto: TZS
Tommy Haas in Marin Čilić
Marin Čilić se je pred svojimi navijači veselil desete lovorike v karieri. Foto: EPA

Slovenke, ki so nastopile močno oslabljene brez Polone Hercog in Tadeje Majerič, se tako prvič v zgodovini selijo v "drugo" ligo, še leta 2012 pa so igrale v svetovni skupini.

Slovenke so morale igrati "playoff" za obstanek, ker so na turnirju v Budimpešti izgubile vse tri dvoboje v skupini. V prvem nastopu so bile boljše Avstrijke s 3:0, v drugem dvoboju je Ukrajina prav tako zmagala s 3:0, v soboto je Izrael zmagal z 2:1.

Tokrat je v prvem dvoboju Jelena Ostapenko s 6:3 in 7:6 porazila Dalilo Jakupović, Diana Marcinkevica pa je bila od Maše Zec Peškirič boljša s 6:0 in 6:0.

Pisnik: Upam, da nam bo uspelo sestaviti ekipo z najboljšimi igralkami
"Glede na včeraj prikazano igro Dalile smo pričakovali, da bo zmagala. A je nasprotnica presenetila in kakovostno odigrala celotno tekmo. Je pa Dalila dala vse od sebe in pustila srce na igrišču, imela je tri 'set' žoge, a ji jih ni uspelo realizirati. Zanjo nimam negativne ocene, samo pozitivno. Kar pa se tiče drugega dvoboja ... Nimam pozitivnega komentarja. Maša je bila povsem zategnjena pod pritiskom in to ni bilo podobno tenisu, žal. Za naslednje leto upam, da nam bo uspelo sestaviti konkurenčno ekipo z najboljšimi igralkami in da se vrnemo v prvo evroafriško skupino. Kakovost imamo vsaj za to skupino, če ne za svetovno, če smo popolni," je nastope v Budimpešti pospremila kapetanka ekipe Tina Pisnik.
Čilić četrtič slavil v Zagrebu
Hrvaški teniški igralec Marin Čilić je zmagovalec domačega turnirja ATP v Zagrebu. Čilić je v finalu premagal prvega nosilca Tommyja Haasa s 6:3 in 6:4. Čilić je z zmago v finalu ubranil lanski naslov na tem tekmovanju, na zagrebškem turnirju pa ima zdaj že štiri zmage, saj je bil najboljši tudi v letih 2009 in 2010. Skupno je za hrvaškega igralca ta zmaga jubilejna deseta v karieri na turnirjih ATP.
Monfilsu francoski finale Montpellierja
Francoski finale turnirja ATP v Montpellierju je dobil peti nosilec Gael Monfils, ki je premagal prvopostavljenega rojaka Richarda Gasqueta s 6:4 in 6:4. Monfils, ki je dosegel svojo peto turnirsko zmago, je na tem turnirju slavil že leta 2010, medtem ko je Gasquet branil lanski uspeh.

POKAL FED

1. EVROAFRIŠKA SKUPINA, skupina C
Budimpešta, trda podlaga, za obstanek:
SLOVENIJA - LATVIJA 0:2
Jakupović - Ostapenko 3:6, 6:7
Zec Peškirić - Marcinkevica 0:6, 0:6

ZAGREB
(485.760 evrov, trda podlaga)

Finale:
ČILIĆ (HRV/5) - HAAS (NEM/1)
6:3, 6:4




MONTPELLIER
(485.760 evrov, trda podlaga)

Finale:
MONFILS (FRA/5) - GASQUET (FRA/1)
6:4, 6:4




VINA DEL MAR
(426.605 am. dolarjev, pesek)

Finale:
FOGNINI (ITA/1) - MAYER (ARG)
6:2, 6:4
Italijan je prišel do tretje turnirske zmage.