Robin Söderling je že dvakrat igral v finalu Roland Garrosa, v Parizu se odlično počuti, saj je v dvorani Bercy osvojil svoj prvi turnir serije masters. Foto: EPA
Robin Söderling je že dvakrat igral v finalu Roland Garrosa, v Parizu se odlično počuti, saj je v dvorani Bercy osvojil svoj prvi turnir serije masters. Foto: EPA
Robin Söderling
Šved je teden dni pred začetkom zaključnega turnirja serije ATP v Londonu v sijajni formi. Foto: EPA

Francoz je bil v uvodnem nizu popolnoma brez možnosti, Söderling je izkoristil dve od treh priložnosti za brejk in zanesljivo zadržal svoj začetni udarec. V drugem nizu se je Monfils ob podpori s tribun prebudil, serviral šest asov, oba tekmeca pa sta odlično servirala in nista dopustila nobene priložnosti za brejk. Podaljšano igro je dobil Šved s 7:1.

Prva zmaga na mastersih za Söderlinga
Dvoboj je trajal uro in 17 minut. V osvojenih točkah je bilo 66:46. Šved je za svoj prvi uspeh na turnirju serije masters v žep pospravil 450.000 evrov. Četrti nosilec je že tretjič v treh medsebojnih dvobojih ugnal Monfilsa, skupno pa se je 26-letnik veselil že šeste posamične turnirske zmage.
"Vem, da je težko izgubiti dva zaporedna finala v enem mestu, ampak Monfils je ta teden igral odličen tenis," je po zmagi dejal Söderling, ki je v pariškem finalu Roland Garrosa klonil v letih 2009 in 2010. "Prav tako je Gael v tem tednu ugnal tudi Rogerja Federerja, to pa tudi vemo, kako težko je," Šved ni skoparil s pohvalami nasprotnika.
"Ta teden je bil naporen in poln različnih občutkov. Veliko sem se naučil. Igral sem na robu svojih zmogljivosti in razočaran sem, da sem bil tako blizu in v finalu izgubil tako zlahka. Ampak v tretje gre rado, upam, da bom prihodnje leto spet v finalu," pa je po dvoboju dejal Monfils.

PARIZ
(2.750.000 evrov, trda podlaga)

Finale:
SÖDERLING (ŠVE/4) - MONFILS (FRA/12)
6:1, 7:6 (1)