Katarina Srebotnik je prvič igrala v 3. krogu US Opna. Foto: EPA
Katarina Srebotnik je prvič igrala v 3. krogu US Opna. Foto: EPA
Lindsay Davenport
Lindsay Davenport se bo v osmini finala pomerila s Švicarko Patty Schnyder. Foto: Reuters

Velenjčanka je v odločilnem tretjem nizu pri izidu 6:5 vodila s 40:15 na servis Američanke, a se je Davenportova rešila. V podaljšani igri je Kata vseskozi zaostajala. Po vodstvu 10. nosilke s 6:3 je še znižala na 6:5, kaj več pa ji ni uspelo. Po uri in 59 minutah trdega boja (6:3, 3:6, 6:7 (5)) je morala priznati premoč nasprotnici, ki ostaja zanjo nepremagljiva. Ugnala jo je namreč že četrtič.

Prvi niz je Srebotnikova z brejkom v osmi igri dobila s 6:3, zelo dobro pa ji je kazalo tudi v drugem, a je po njenem vodstvu s 3:1 naslednjih pet iger dobila Davenportova in izenačila. V tretjem nizu je na začetku zaostala z 1:3, se nato pobrala in bila na pragu enega največjih uspehov v karieri, toda velikega skalpa ji naposled ni uspelo sneti.

O izenačenosti dvoboja priča podatek, da je bilo v točkah 94:93. Zmagovalka US Opna izpred osmih let je 40 nevsiljenih napak (Srebotnikova 20) nadomestila z 10 asi in kar 50 winnerji, izkoristila pa je vse tri priložnosti za odvzem servisa, medtem ko jih je Srebotnikova prav toliko od osmih priložnosti.

"Bil je eden tistih dni, ko nisem igrala najbolje. Lepo bi bilo, če bi lahko rekla, da me je kaj bolelo. Toda ne, počutila sem se dobro. Bila sem prav presenečena in komaj čakala na dvoboj," je po zmagi povedala Davenportova, ki se je v teniško karavano vrnila pred slabim mesecem po petmesečni odsotnosti zaradi poškodbe roke.

Delno tolažbo je Srebotnikova našla v prvem krogu mešanih dvojic. Skupaj z Nenadom Zimonjićem (SČG) je s 6:2, 3:6, 10:7 premagala indijsko-češko navezo Sania Mirza-Pavel Vizner.