Agnes Szavay je osvojila še svoj drugi turnir serije WTA zapored. Foto: Reuters
Agnes Szavay je osvojila še svoj drugi turnir serije WTA zapored. Foto: Reuters
Albert Montanes
Albert Montanes je v finalu za zmago potreboval le 55 minut, saj je njegov nasprotnik Gael Monfils dvoboj zaradi poškodbe gležnja predal. Foto: Reuters
Nicolas Almagro in Robin Söderling
Nicolas Almagro (levo)je v Bastadu premagal domačega junaka Robinu Söderlingu. Foto: Reuters

Sedma nosilka praškega turnirja je finalni dvoboj začela in končala z visokim tempom, zaškripalo je le v drugem nizu, ko je Čehinja izkoristila bučno domačo podporo in rezultat izenačila z 1:6. 49. igralka sveta je servirala odlično, izkoristila je 4 od devetih priložnosti za brejk. Razmerje v dobljenih točkah je bilo 75:70 v korist Madžarke.

Szavayeva je šele druga tenisačica letos, ki ji je uspelo dobiti dva turnirja zapored. Nazadnje je to uspelo Venus Williams letos pomladi, ko je slavila v Dubaju in Acapulcu.

Söderling poražen pred domačim občinstvom
Nicolas Almagro je dobil teniški turnir z nagradnim skladom 450 tisoč evrov v Bastadu. V finalu je s 7:5, 3:6 in 6:2 premagal domačina Robina Söderlinga in osvojil svoj šesti naslov v karieri. 20. igralec sveta je z zmago izenačil tudi izid v medsebojnih dvobojih s Švedom. Zdaj je razmerje v zmagah in porazih 3:3.

Borila sta se kot gladiatorja
"Leta 2007 na tem turnirju nisem igral dobro, toda danes sem se boril kot lev in zelo sem vesel s svojo fizično in psihično platjo igre," je po finalnem dvoboju dejal Almagro. Dodal je: "To je bil zelo velik obračun, oba sva se borila kot gladiatorja. Robin je zelo dober igralec, in mislim, da se mu bo v prihodnosti ponudila še kakšna priložnost, da osvoji domači turnir."

V Stuttgartu špansko slavje
V finalu teniškega turnirja v Stuttgartu sta se udarila Albert Montanes in Gael Monfils. Zmago je slavil Španec, ki je prvi niz prepričljivo dobil s 6:2, v drugem pa je njegov francoski nasprotnik dvoboj zaradi poškodbe gležnja predal. V dvoboju, ki je trajal 55 minut, je Monfils igral precej negotovo, serviral je zelo slabo, storil je tri dvojne napake. Na drugi strani je Montanes igral bolje in v prvem nizu tudi izkoristil dve (od petih) priložnosti za brejk. Razmerje v točkah je bilo 43:34.

Še en domač poraz ...
V Palermu je domačinko Flavio Pennetto v dveh nizih (6:4, 6:3) odpravila Kaia Kanepi. Estonka je dobila svoj prvi turnir serije WTA. Prav tako je izenačila izid v medsebojnih dvobojih z Italijanko, ki zdaj znaša 3:3.

Stuttgart (M), finale:
(450.000 evrov, pesek)
MONTANES (ŠPA/5) - MONFILS (FRA/3)
6:2, 1:2, b.b.

Bastad (M), finale:
(450.000 evrov, pesek)

ALMAGRO (ŠPA/4) - SÖDERLING (ŠVE/1)
7:5, 3:6, 6:2

Praga (Ž), finale:
(220.000 am. dolarjev, pesek)
SZAVAY (MAD/7) - ZAH.-STRYCOVA (ČEŠ/8)
6:2, 1:6, 6:2

Palermo (Ž), finale:
(220.000 am. dolarjev, pesek)
KANEPI (EST/5) - PENNETTA (ITA/1)
6:4, 6:3