Novak Đoković je imel hudo krizo do sredine tretjega niza, a je po zdravniškem posredovanju prišel k sebi in se uvrstil v drugi krog. Foto: Reuters
Novak Đoković je imel hudo krizo do sredine tretjega niza, a je po zdravniškem posredovanju prišel k sebi in se uvrstil v drugi krog. Foto: Reuters

Temperatura se je povzpela nad 35 stopinj Celzija, vlažnost pa je bila več kot 50-odstotna. Nič čudnega, da je moralo pet tenisačev predati dvoboje. "Sredi dneva sploh ne bi smeli igrati tenisa. To ni bilo človeško. Organizatorji so imeli srečo, da je prišlo le do predaje dvobojev in ne še do česa hujšega," je dejal francoski veteran Julien Benneteau, ki je v štirih nizih ugnal Marca Cecchinata.

Že obiskovalci so težko dihali v tropskih razmerah, nekaj jih je celo omedlelo, in le predstavljamo si lahko, kako je bilo šele igralcem. Eden izmed favoritov turnirja Novak Đoković je bil povsem na robu. Ob konec drugega niza proti Madžaru Martonu Fucsovicsu, ki ga je tudi izgubil, je zahteval, da ob rob igrišča postavijo posodo za bruhanje. Imel je tudi posvet s kardiologom.

Organizatorji so prvič v zgodovini OP ZDA uvedli desetminutni premor po tretjem nizu. Đoković in Fucsovics sta ga izkoristila za ledeno kopel. "Marton in jaz sva bila v ledeni kopeli drug zraven drugega. Bil je čudovit občutek, moram reči," je v smehu dejal Đoković, ki je s skrajnimi napori dobil tretji niz in po odmoru Madžara odpravil s 6:0. "Umiral sem po vsaki točki. Prevroče je bilo za tenis. To je nevarno za zdravje," je povedal Fucsovics.

Pet igralcev je moralo zaradi vročine odnehati. Svoje dvoboje so predali Italijan Stefano Travaglia, Litovec Ricardas Berankis, Argentinec Leonardo Mayer, Rus Mihail Južni in Srb Filip Krajinović.

Za danes je v New Yorku napovedana še višja temperatura. Do ohladitve naj bi prišlo v petek.