Izbruh Nicka Kyrgiosa je ujel mikrofon postavljen na igrišču. Foto: Reuters
Izbruh Nicka Kyrgiosa je ujel mikrofon postavljen na igrišču. Foto: Reuters

Sporni Avstralec je z izjavo, v kateri je "potunkal" svojega rojaka in člana avstralske reprezentance Thanasija Kokkinakisa, dodobra razburkal teniški svet. 20-letni Kyrgios, ki je po predaji Švicarja dvoboj dobil s 6:7, 6:3, 4:0, je dejal, da je bil izzvan. "Malce preveč je jezikal. Zgodilo se je v trenutku. Ne vem, kar bruhnilo je iz mene," je po dvoboju povedal 41. igralec z lestvice ATP.

Po razpadu zakona in ločitvi so Wawrinko romantično povezovali z mlado, 19-letno hrvaško teniško igralko Donno Vekić. 30-letni Wawrinka je bil ogorčen: "Tega, kar je izrekel, sam ne bi mogel izreči niti najhujšemu sovražniku. To je nezaslišano in nesprejemljivo. Razočaran sem. Ne morem verjeti, da je neki športnik tako nevljuden in brezobziren." Peti igralec sveta je še dodal: "To ni prvič, da ima velike težave s svojim vedenjem na igrišču. Upam, da ga bo vodstvo ATP-ja hudo kaznovalo. Res je še mlad, toda za to ni opravičila. Na vsakem dvoboju ima težave in se obnaša zelo grdo, ne samo proti samemu sebi, ampak proti vsem, ki ga obkrožajo - igralcem, pobiralcem žog, sodnikom." Twitter je preplavljen tudi z zgroženimi izjavami drugih iz sveta tenisa.

Na vprašanje, ali sta se po dvoboju srečala, je Wawrinka odgovoril: "Hotel se je izogniti, a sem ga prestregel. Ne bi preveč govoril o tem, naj ostane v slačilnici. Ne glede, kdo si in kakšne težave imaš, so stvari, ki jih enostavno ne moreš izreči."

Kyrgios sicer velja za enega najperspektivnejših teniških igralcev, a ga obkrožajo številne sporna dejanja, ki jih teniški svet ni vajen. Med drugim je letos moral že odgovarjati na obtožbe, da je žalil sodnika in da je brez boja prepustil igro na turnirju v Wimbledonu. Pred kratkim je za trenerja najel nekdanjo številko ena svetovnega tenisa Lleytona Hewitta.