Kaja Juvan je bila zelo razočarana, saj ji ni uspelo prikazati najboljše igre zaradi poškodbe. S povito levo stegensko mišico se je težko gibala. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan je bila zelo razočarana, saj ji ni uspelo prikazati najboljše igre zaradi poškodbe. S povito levo stegensko mišico se je težko gibala. Foto: www.alesfevzer.com

20-letna Ljubljančanka je v petek v dveh dvobojih postavila dva mejnika, saj se je prvič prebila v četrtfinale, nato pa po zmagi nad Tamaro Zidanšek še prvič v polfinale WTA-turnirja.

Juvan: Enkrat želim tudi osvojiti turnir v Portorožu

Utrujenost se je poznala že na začetku
V petek zvečer je bila zelo utrujena in tokrat je zelo slabo začela obračun. Američanka je brez izgubljene točke dvakrat odvzela servis Ljubljančanki in povedla s 3:0. Juvan nikakor ni ujela ritma z osnovne črte. Po zaostanku z 0:5 je potrebovala tudi zdravniško pomoč, saj je imela poškodovano stegensko mišico na levi nogi. Razmerje v osvojenih točkah v uvodnem nizu je bilo kar 33:15.

Riske ohranila mirne živce
V drugem nizu je Riske takoj prišla do odvzema servisa, nato pa je Juvan izenačila na 1:1 ob velikem aplavzu s tribun. Ko se je znašla v zaostanku z 1:3, je že slabo kazalo, nato pa se je zbrala in prikazala odlično igro. Nanizala je tri igre. Riske je v deveti igri prišla do ključnega odvzema servisa in nato potrdila zmago. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 65:42.

Ljubljančanka je prvič v karieri igrala v polfinalu turnirja WTA. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančanka je prvič v karieri igrala v polfinalu turnirja WTA. Foto: www.alesfevzer.com

Noga je bila preveč utrujena
"Noga je bila preveč utrujena. Mislim, da ne gre za nič hujšega, verjetno je le manjša natrganina na mišici, a ko enkrat na tej ravni tenisa ne moreš dati vsega od sebe, je tekmica takoj v veliki prednosti. Želela sem odigrati do konca, čeprav sem se zavedala, da Američanka ne bo popustila," je povedala slovenska junakinja tega tedna.

Kaja Juvan se bo s 110 točkami na lestvici WTA prebila na 97. mesto in s tem postala druga najvišje uvrščena Slovenka.

Mešani občutki po super tednu
"Za mano je super teden, vseeno pa imam trenutno malo mešane občutke. Želela sem iti do konca, saj sem bila pred domačim občinstvom zelo motivirana. Žal danes nisem mogla pokazati vsega svojega znanja. To me boli. Če bi v prvem nizu izkoristila eno od številnih priložnosti, ki sem jih imela za preobrat, bi bilo morda lažje, a žal je bila tekmica danes fizično izjemno dobro pripravljena in mi ni dala dodatnih možnosti," je sklenila Ljubljančanka.

Jasmine Paolini se je presenetljivo uvrstila v finale. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmine Paolini se je presenetljivo uvrstila v finale. Foto: www.alesfevzer.com

Italijanka Paolini do uspeha kariere
Jasmine Paolini je v prvem polfinalu po dveh urah in 14 minutah igre premagala drugo nosilko Julijo Putincevo iz Kazahstana z 1:6, 6:3 in 6:4. 25-letna igralka iz Toskane, 87. na lestvici WTA, je sploh prvič igrala v polfinalu turnirja WTA. Veselila se je uspeha sezone po dveh urah in 14 minutah, potem ko je v deseti igri odločilnega niza odvzela servis favorizirani Putincevi.

Naveza Klepač-Zidanšek brez finala dvojic
Tudi finale med dvojicami bo minil brez slovenske udeležbe. Prvi nosilki Andreja Klepač in Tamara Zidanšek sta v polfinalu izgubili proti rusko-slovaški navezi Ana Kalinska-Tereza Mihalikova s 4:6 in 6:7 (7).

V konkurenci dvojic se bo finale začel ob 14.30, tekmici rusko-slovaške kombinacije pa bosta drugorangirani igralki Aleksandra Krunić iz Srbije in Nizozemka Lesley Pattinama Kerkhove.

Kaja Juvan po poškodbi stegenske mišice nemočna v polfinalu

Portorož, polfinale
189.708 evrov, trda podlaga)

RISKE (ZDA/3) – JUVAN (SLO)
6:0, 6:4

PAOLINI (ITA) – PUTINCEVA (KAZ/2)
1:6, 6:3, 6:4

Finale bo v nedeljo ob 17.00.