Rafael Nadal stopnjuje formo v Monte Carlu in tudi v letošnji sezoni ga bo na pesku zelo težko premagati. Foto: Reuters
Rafael Nadal stopnjuje formo v Monte Carlu in tudi v letošnji sezoni ga bo na pesku zelo težko premagati. Foto: Reuters
Dominic Thiem, ki v zadnjih dveh letih blesti prav na pesku, je bil tokrat popolnoma nemočen. Foto: Reuters
Nadal ekspresno odpravil Thiema

V četrtek je Thiem z odlično igro izločil Novaka Đokovića v treh nizih, tokrat pa je bil nemočen od začetka. "Rafa" je v veličastnem slogu osvojil uvodnih devet iger, šele nato je Avstrijec malce zadihal. Po 52 minutah igre na stadionu Rainierja III je osvojil prvo igro in dobil stoječe ovacije s tribun. Razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 58:28. V Monte Carlu ima Španec neverjetnih 66 zmag in le štiri poraze.

Lani sta se Nadal in Thiem srečala na štirih velikih turnirjih na pesku. V finalu Barcelone, Madrida in v polfinalu Roland Garrosa je bil boljši Španec, v četrtfinalu mastersa v Rimu pa je presenetil Thiem.
"Težko bi igral bolje. Tokrat res nisem naredil skoraj nobene napake. Zadel sem veliko "winnerjev" z osnovne črte, nadzoroval sem potek igre. Res mi je šlo sijajno, tudi bekhend je deloval nad pričakovanji," je bil vesel prvi igralec sveta.

V soboto se bo srečal z Grigorjem Dimitrovim, ki je izločil Davida Goffina s 6:4 in 7:6. Bolgar je dobil le enega od 13 medsebojnih obračunov. Nadal ima lepo priložnost, da osvoji 31. turnir serije 1.000 v karieri. Le z zmago bo ostal številka ena na svetu. Če ne ubrani lovorike v kneževini, se bo na prvo mesto vrnil Roger Federer, ki bo tudi letos počival med peščeno sezono in se bo pripravil za travnati del sezone junija in julija.
Nišikori po maratonu ugnal Čilića
Kei Nišikori
se je prvič uvrstil v polfinale turnirja v Monte Carlu. Po dveh urah in 55 minutah je premagal drugega nosilca Marina Čilića s 6:4, 6:7 in 6:3. Japoncu je odločilni brejk uspel v osmi igri odločilnega niza. Hrvat je zadel precej več "winnerjev" (47:21), pokopalo pa ga je 61 neizsiljenih napak. V soboto ga čaka Alexander Zverev, ki je bil s 4:6, 6:2 in 7:5 boljši od Richarda Gasqueta.

Četrtfinale, tabela:
NADAL (ŠPA/1) - THIEM (AVT/5)
6:0, 6:2

DIMITROV (BLG/4) - GOFFIN (BEL/6)
6:4, 7:6 (5)

A. ZVEREV (NEM/3) - GASQUET (FRA)
4:6, 6:2, 7:5

NIŠIKORI (JAP) - ČILIĆ (HRV/2)
6:4, 6:7 (1), 6:3

Nadal ekspresno odpravil Thiema