Dominic Thiem ne bo pomagal drugim tenisačem. Foto: EPA
Dominic Thiem ne bo pomagal drugim tenisačem. Foto: EPA

Najboljši teniški igralci na svetu so z denarnimi nagradami (in osebnimi pokrovitelji) dobro preskrbljeni, kar pa ne velja za tiste, ki se uvrščeni pod 100. mestom lestvice ATP.

Đoković je tako pred dnevi pozval najboljše igralce, naj prispevajo v sklad za tiste, ki jim odpoved številnih turnirjev ogroža eksistenco. Srba je prvi kritiziral Avstralec John Millman, ki je prepričan, da bi morali že zdavnaj urediti plačno piramido, zdaj pa je šel še dlje Dominic Thiem.

Sorodna novica Murray poziva, naj se denarni sklad porazdeli bolje

Denar bi raje namenil drugim
Tretji igralec sveta je za Kronen Zeitung razmišljal brez dlake na jeziku: "Nobenemu teniškemu igralcu se ni treba boriti za preživetje, nihče od njih ne bo stradal. To velja tudi za nižjeuvrščene igralce. Ne vem, zakaj bi jim moral dati svoj denar. Raje bi ga dal tistim ljudem ali organizacijam, ki ga res potrebujejo."

"Obstaja ogromno, res ogromno igralcev, ki preprosto tenisa ne postavljajo na prvo mesto in ne živijo profesionalnega življenja. Najboljšim igralcem ni nihče ničesar podaril, vse smo si morali sami izboriti. Nihče mi ni zagotovil, da bom v svojem poslu uspešen in bom zaslužil dovolj denarja," je poudaril 26-letnik.