Dominic Thiem je lani izgubil v finalu Roland Garrosa proti Nadalu. Vseeno ga je že štirikrat ugnal na pesku, kar je imeniten dosežek. Foto: EPA
Dominic Thiem je lani izgubil v finalu Roland Garrosa proti Nadalu. Vseeno ga je že štirikrat ugnal na pesku, kar je imeniten dosežek. Foto: EPA

25-letni Avstrijec je v ključnih trenutkih blestel, niti enkrat ni izgubil servisa. Četrtič v zadnjih štirih letih je premagal Nadala na njegovi najljubši podlagi. Dvoboj je trajal dve uri in štiri minute. Zadel je kar 31 "winnerjev", Nadal pa 21. Španec je naredil 23 neizsiljenih napak in tudi pet dvojnih napak. Rafa je prvič izgubil polfinalni obračun v Barceloni, kjer je do danes imel v polfinalnih in finalnih dvobojih 22 zmag!

Thiem v polfinalu Barcelone izločil Nadala

Nadal nemočen v prvem nizu
V prvem nizu je odločil brejk v peti igri. Nadal je v maratonski sedmi igri rešil še štiri priložnosti Thiema za odvzem servisa. Avstrijec je bil zanesljiv na svoj začetni udarec, v deseti je zaključil uvodni niz.

Thiem po 0/40 do velike zmage
Nadal nikakor ni našel pravega ritma, v prvi igri drugega niza se je rešil po zaostanku s 15/40. V peti igri je Thiem le prišel do odvzema servisa, nato pa je dvakrat zanesljivo potrdil brejk in povedel s 5:3. V deseti igri je skušal Nadal z bolj tvegano igro priti do izenačenja na 5:5. Po zaostanku z 0/40 je odlični Thiem nanizal pet točk zapored in se veselil prestižne zmage na razprodanem osrednjem igrišču.

Vsaka zmaga nad Nadalom na pesku je prav posebna
"Nadal je najboljši igralec na pesku vseh časov. Vsaka zmaga nad njim na tej podlagi je res posebna. Vsak obračun z njim na peščeni podlagi je velik izziv zame. Mislim, da so gledalci uživali v odličnem tenisu. V Barceloni vedno zelo rad igram, turnir ima dolgoletno tradicijo. Pred dvema letoma sem v finalu izgubil proti Nadalu in v nedeljo se želim vpisati na seznam zmagovalcev, kjer so sama znana imena. Medvedjev je v življenjski formi in seveda ne bo lahko," je bil zadovoljen Thiem, ki je Nadala na pesku premagal leta 2016 v Buenos Airesu, predlani v Rimu, lani pa v Madridu s 7:5 in 6:3.

Nadal nikakor ni našel prave igre. Že v Monte Carlu je izgubil v polfinalu proti Fabiu Fogniniju. Foto: EPA
Nadal nikakor ni našel prave igre. Že v Monte Carlu je izgubil v polfinalu proti Fabiu Fogniniju. Foto: EPA

V finalu ga čaka Daniil Medvedjev, ki je s 6:4, 3:6 in 7:5 izločil Keija Nišikorija.

Osaka predala polfinalni obračun v Stuttgartu
Anett Kontaveit in Petra Kvitova sta finalistki turnirja serije WTA Premier v Stuttgartu. Estonka se je v finale prebila brez boja, saj je njena japonska tekmica Naomi Osaka predala dvoboj, Kvitova pa je v drugem polfinalnem dvoboju ugnala Nizozemko Kiki Bertens s 7:6, 3:6 in 6:1.

BARCELONA
(2.746.455 evrov, pesek)

Polfinale:
THIEM (AVT/3) - NADAL (ŠPA/1)
6:4, 6:4
MEDVEDJEV (RUS/7) - NIŠIKORI (JAP/4)
6:4, 3:6, 7:5


STUTTGART
(886.077 am. dolarjev, pesek)

Polfinale:
KONTAVEIT (EST/8) - OSAKA (JAP/1)
b. b.
KVITOVA (ČEŠ/3) - BERTENS (NIZ/6)
7:6 (3), 3:6, 6:1